Ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης προσφεύγουν στο ΣτΕ για το «λουκέτο»

Όπως έγινε γνωστό ο δικηγόρος του «ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ» Γεώργιος Λαφαζάνος μέσα στο επόμενο διάστημα θα καταθέσει στο ΣτΕ, για το ίδιο θέμα αίτηση αναστολής της προσβαλλόμενης ΚΥΑ.

Αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης ζητώντας να ακυρωθεί, ως αντισυνταγματική και μη νόμιμη, η πρόσφατη νέα κοινή υπουργική απόφαση για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, κατά το σκέλος εκείνο που αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης («ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ»), που εκπροσωπεί περίπου 40.000 μέλη ζητάει από το ΣτΕ να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.17698/ 9.3.2021 ΚΥΑ. για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19 για το χρονικό διάστημα από 20 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου 2021.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς επιτρέπει την λειτουργία των εστιατορίων που λειτουργούν εντός των ξενοδοχείων. Την ίδια στιγμή, ζητούν την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, με αυστηρά πρωτόκολλα, για να μην χρειαστεί να ξανακλείσου.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό ο δικηγόρος του «ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ» Γεώργιος Λαφαζάνος μέσα στο επόμενο διάστημα θα καταθέσει στο ΣτΕ, για το ίδιο θέμα αίτηση αναστολής της προσβαλλόμενης ΚΥΑ, όπως θα καταθέσει και αίτημα προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» προσωρινά η εν λόγω ΚΥΑ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Πρώτο κόμμα το CDU/CSU σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025