Ιδρύεται θεματικό Κέντρο του ΟΟΣΑ στην Ελλάδα

Στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης για την ίδρυση θεματικού Κέντρου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην Κρήτη προχώρησαν η κυβέρνηση και ο ΟΟΣΑ.

Ειδικότερα, το μνημόνιο υπογράφηκε παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ Mathias Cormann και των υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη και Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Παρόντες επίσης κατά την υπογραφή του μνημονίου κατανόησης ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, Γιώργος Πρεβελάκης και ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Το Κέντρο του ΟΟΣΑ αποτελεί πρόταση και πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με σκοπό την ανάδειξη και την ανάλυση:

  • πολιτικών για το δημογραφικό και τη μετανάστευση,
  • ζητημάτων που αφορούν τη Διασπορά και
  • την αντιμετώπιση των επιμέρους προκλήσεων που αφορούν στην αγορά εργασίας και τον πληθυσμό.

Το Κέντρο του ΟΟΣΑ θα λειτουργήσει ως κόμβος για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την έρευνα και τον διεθνή πολιτικό και επιστημονικό διάλογο για την υποστήριξη και τη συμπλήρωση του έργου του Οργανισμού. Το Κέντρο θα οργανώνει δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων σεμιναρίων, σε συνεργασία με πανεπιστήμια και think tanks που εδρεύουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στις δράσεις αυτές περιλαμβάνεται και η διοργάνωση σε ετήσια βάση του Διεθνούς Συνεδρίου Κρήτης για τον Διάλογο για τον Πληθυσμό (International Crete Conference for Dialogue on Population), το οποίο θα πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στην Κρήτη.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο οδικός χάρτης για τις συζητήσεις με την Άγκυρα, το μήνυμα Μητσοτάκη και το «γαλάζιο αγκάθι»
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Ελεονώρα Μελέτη: Κάποιοι θα μείνουν στο πουκάμισο, αν αγοράστηκε από sugar daddy
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 4 Οκτωβρίου
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: 200 κλήσεις στην Πυροσβεστική – 44 κοπές δέντρων
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Λίβανος: Πρώτος βομβαρδισμός του Ισραήλ εντός της Βηρυτού, δύο νεκροί – Σιγή από τον IDF για τις στρατιωτικές προετοιμασίες στη μεθόριο
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Νασράλα: Η ταφή του θα γίνει στον Λίβανο, λένε πηγές προσκείμενες στη Χεζμπολάχ – Η ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμη
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Τον θάνατο τριών μελών της σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό ανακοίνωσε Παλαιστινιακή οργάνωση
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Νύχτα εφιάλτης στην Κορινθία: Νεκροί οι δυο αγνοούμενοι εθελοντές στην Άνω Πιτσά – Κάηκαν σπίτια, στα 30 χλμ το μέτωπο της φωτιάς, νέο 112
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Καιρός σήμερα: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
30 Σεπτεμβρίου, 2024
Οι αθλητικές μεταδόσεις 30/9/2024
30 Σεπτεμβρίου, 2024