Ιερέας διώκεται για σεξουαλική κακοποίηση της 3 ετών κόρης του

Αποτροπιασμό προκαλεί υπόθεση φερόμενης σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού μόλις 3 ετών. Το SigmaLive έχει στην κατοχή του όλα τα στοιχεία της υπόθεσης η οποία σημειώθηκε προ μηνών (Οκτώβριος 2020) στην ευρύτερη Επαρχία Λεμεσού.

Θύμα της υπόθεσης φέρεται να είναι κοριτσάκι μόλις 3 ετών και φερόμενοι θύτες ο πατέρας του παιδιού και ιερωμένος. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive όλα ήρθαν στο φως όταν το παιδί παρουσίασε παράξενη συμπεριφορά, πράγμα που οδήγησε τη μητέρα του να επισκεφθεί τον παιδίατρό τους.

Η παιδίατρος έκρινε σκόπιμο όπως παραπέμψει τη μητέρα και το παιδί για περαιτέρω εξετάσεις στο Νοσοκομείο όπου εκεί, παρουσία και ιατροδικαστή και άλλου παιδίατρου διαπιστώθηκε πιθανή σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού.

Παρόλο που η υπόθεση καταγγέλθηκε και το παιδί ήδη έτυχε τριών ψυχολογικών αξιολογήσεων από το αρμόδιο τμήμα της Αστυνομίας, εντούτοις ακόμη οι δυο φερόμενοι θύτες δεν κλήθηκαν για ανάκριση. Να σημειωθεί ότι ο ιερωμένος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, έχει τεθεί σε αργία από την αρμόδια Μητρόπολη αφού πρώτα η Μητρόπολη ενημερώθηκε για το συμβάν μέσω επιστολής από δικηγόρο αλλά και αποστολής σχετικών ντοκουμέντων.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive στο Οικογενειακό Δικαστήριο βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία για ακύρωση/τροποποίηση σχετικού διατάγματος επικοινωνίας πατέρα – παιδιού.

Παράλληλα εκκρεμεί εκ μέρους του ειδικού γραφείου της Αστυνομίας για θέματα οικογενειακής βίας η ολοκλήρωση των ανακρίσεων και η συμπλήρωση του φακέλου για σκοπούς της ποινικής υπόθεσης. Να σημειωθεί ότι οι χειρισμοί τέτοιων υποθέσεων από πλευράς Αστυνομίας γίνονται με τη δέουσα προσοχή λόγω της ευαισθησίας των δεδομένων και γι’ αυτό υπάρχει συνεργασία και με παιδοψυχολόγους από άλλες Υπηρεσίες πλην της Αστυνομίας.

Ανακοίνωση Μητρόπολης: Δεν αφορά ιερέα της Μητρόπολης δημοσίευμα για κακοποίηση ανήλικης λέει η Μητρόπολη Λεμεσού

Δεν αφορά κοινότητα ή ιερέα της Μητρόπολης, δημοσίευμα ιστοσελίδας, σε σχέση με φερόμενη σεξουαλική παρενόχληση τρίχρονου κοριτσιού από ιερέα και πατέρα, διευκρινίζει η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού.

Πηγή: sigmalive.com

-Ad-