«Ιερή» κομπίνα στη Θεσσαλονίκη: Στα χέρια του εισαγγελέα η υπόθεση – Πώς εξαπατούσαν τους πιστούς

Οι δύο ρασοφόροι κατάφεραν επί 5 χρόνια να αποσπάσουν σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ αφού έπειθαν τα θύματά τους να στηρίξουν οικονομικά τον Αρχιμανδρίτη ώστε να γίνει -όπως έλεγαν- Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Ο Αρχιμανδρίτης, ηλικίας 68 ετών, γεννημένος στην Κύπρο, που λειτουργούσε στον Ιερό Ναό Κύριλλου και Μεθόδιου στη Θεσσαλονίκη, ήταν εκείνος, που μαζί με τον 60χρονο συνεργό του, καθαιρεμένο ιερέα, φέρονται να έπεισαν 6 άτομα, να ενισχύσουν παρασκηνιακά τη διαδικασία εκλογής του στη θέση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Για να πείσουν τα θύματά τους δεν δίσταζαν να επιδεικνύουν πλαστές επιστολές, που συνέτασσε ο 60χρονος πρώην ιερέας, με δήθεν αποστολείς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, υπηρεσία της προεδρίας της Δημοκρατίας και το υπουργείο Οικονομικών.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και σήμερα ο ιερέας μπαινοβγαίνει στον ιερό ναό όπου λειτουργούσε.

Αρχιμανδρίτης και πρώην ιερέας έκαναν πολυτελή ζωή, ενώ χρήματα φέρεται να έδιναν και σε δύο ακόμη άνδρες, 50 και 34 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος του 68χρονου αρχιμανδρίτη και των φερόμενων συνεργών του, έχει σχηματιστεί δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού και κατά εξακολούθηση αλλά και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.