Ιερώνυμος: Η Θεία Κοινωνία δεν συζητείται – Η συνάθροιση είναι κάτι διαφορετικό

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ευλόγησε σήμερα το πρωί τα δέματα που θα διατεθούν σε περίπου 10.000 οικογένειες ύστερα από πρωτοβουλία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ι.Α.Α.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την στάση της Εκκλησίας τη συγκεκριμένη περίοδο ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι «έχουμε δύο στοιχεία, το στοιχείο της Θείας Ευχαριστίας και το στοιχείο της συναθροίσεως. Δεν συζητείται η Θεία Κοινωνία, η συνάθροιση είναι κάτι διαφορετικό», ενώ ανέφερε ότι υπάρχει μία καλή σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας. Ευχαρίστησε και συνεχάρη, επίσης, για το έργο τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους ερευνητές, καθώς και τους δημοσιογράφους για το έργο τους.

«Η Εκκλησία λόγω του προορισμού της έχει πράγματα σταθερά και έκτακτα. Αυτά είναι έκτακτα και δεν είναι η πρώτη φορά. Έρχονται και παρέρχονται» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, κάνοντας αναφορά στην τρέχουσα κατάσταση, σημειώνοντας πως καλούμαστε να προσαρμοστούμε, άλλωστε το αποτέλεσμα της κατάστασης στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερο από άλλων χωρών.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στην προσπάθεια στήριξης των ανθρώπων που έχουν ανάγκη εξηγώντας ότι δεν μπορεί να γίνει από έναν φορέα, αλλά χρειάζεται συνεργασία και υπογράμμισε τη συνεργασία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή», που στηρίζει εδώ και χρόνια χιλιάδες οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Μίλησε, ακόμη, για τη συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων στη στήριξη των αστέγων, αλλά και για την προσφορά δωροκαρτών από σούπερ μάρκετ της Θράκης και των Ιωαννίνων.

Έκανε λόγο, άλλωστε, για τα υπόλοιπα ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής, τα γηροκομεία, τους παιδικούς σταθμούς και τα κέντρα αποκατάστασης, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι όλο αυτό θα περάσει γρήγορα και ευχήθηκε κουράγιο σε όλους.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο Χάρης Δούκας επισκέφθηκε με τη σύζυγό του τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
5 Φεβρουαρίου, 2025
Αυστρία: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αντιδρούν σε πιθανή συγκυβέρνηση με το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας
5 Φεβρουαρίου, 2025
Κάθειρξη 11 ετών για τον 52χρονο που περιέλουσε με βενζίνη την πρώην σύζυγό του
5 Φεβρουαρίου, 2025
Παιδί αποκάλυψε μέσα από έκθεση στο σχολείο την κακοποίηση από τους γονείς του
5 Φεβρουαρίου, 2025
Πάτρα: Δωρεάν εμβόλια για όλους για τη μηνιγγίτιδα ζητούν οι κάτοικοι
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ουκρανικά drones έπληξαν εγκατάσταση καυσίμων στην Κρασναντάρ της Ρωσίας
5 Φεβρουαρίου, 2025
ΗΠΑ: Μαζικοί πυροβολισμοί στο Οχάιο
5 Φεβρουαρίου, 2025
Έξι χρόνια κάθειρξη με αναστολή στον Μπαράν Μπουρχάν για παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη ένας άνδρας στη Θεσσαλονίκη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Έφυγε από τη ζωή η Αλέκα Καραδήμου-Γερόλυμπου
5 Φεβρουαρίου, 2025