Ηφαιστίων: Που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες – Ποιες είναι οι επικίνδυνες περιοχές (video)

Σαρώνει τη χώρα ο Ηφαιστίων και προκαλεί δεκάδες προβλήματα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV Κλέαρχο Μαρουσάκη ανοίγεται ένα δύσκολο τριήμερο για τη χώρα μας καθώς θα υπάρξουν ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Παράλληλα θα υπάρξουν θυελλώδεις άνεμοι ακόμα και μέσα στο Αιγαίο που θα προσεγγίσουν τα 9-10 μποφόρ.

Τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι οι πολύ πυκνές χιονοπτώσεις που πέφτουν ήδη σε πολλές περιοχές στα βόρεια της χώρας μας. Αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα (Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Αττικόβοιωτία, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου). Ταυτόχρονα θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση των ανέμων μέσα στο Αιγαίο και θα δημιουργηθεί μεγάλη πίεση της τάξεως 9-11 μποφόρ.

Επίσης θα υπάρξουν ισχυρές καταιγίδες στα νότια τμήματα της χώρας και ιδιαίτερα στη Νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα καθώς από εκεί θα περάσει το κέντρο του χαμηλού βαρομετρικού.

Από την άλλη πλευρά όπου δεν χιονίσει θα υπάρξουν χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και πολύ ισχυρός παγετός. Μάλίστα στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο ο υδράργυρος θα φτάσει ακόμα και τους – 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι επικίνδυνες περιοχές:

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη οι επικίνδυνες περιοχές είναι αυτές ανάμεσα σε Αττικοβοιωτία και Λαμία. Επίσης χιόνια θα πέσουν τις επόμενες ώρες στα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ αύριο Δευτέρα ίσως υπάρξει χιονόπτωση ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις θα υπάρξουν στην Ανατολική και Βορειοανατολική Πελοπόννησο.