Ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ-Παππάς: Δεν θα υπάρξει κανένα κουκούλωμα των όποιων διαφωνιών

H δύσκολη επικαιρότητα με τις καταστροφικές πυρκαγιές να κατακαίνε εκτάσεις σε πολλές περιοχές της χώρας δυσχεραίνει την προσπάθεια των υποψηφίων για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία να μιλήσουν πολιτικά ή για το πρόγραμμα και το σχέδιό τους για την “επόμενη μέρα” στην Κουμουνδούρου.

Παρ’ όλα αυτά δεν αποφεύγουν τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις, ενώ τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται-καιρού επιτρέποντος- να ξεκινήσουν και τις περιοδείες ανά την Ελλάδα. Η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο Open αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ λέγοντας μεταξύ άλλων: “Εισηγούμαι μία νέα μεθοδολογία ηγεσίας, η οποία αφορά το περιεχόμενο της πολιτικής ώστε να είμαστε πιο δημιουργικοί και πιο αποτελεσματικοί, με θέσεις που μπορούν να συνομιλήσουν με τα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας. Ταυτόχρονα αφορά και το πώς θα δουλεύουμε πιο συγκροτημένα, πιο μεθοδικά, χρησιμοποιώντας την τεχνική γνώση των ειδικών, ώστε αυτό που πολιτικά επιδιώκουμε να μπορούμε να το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο. Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι κόμμα των δομών με συγκεκριμένους κανόνες, με μεθοδικότητα με συλλογική λειτουργία και συλλογική ευφυία”.

Επίσης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο radio me ο Νίκος Παππάς έλεγε ότι μεταξύ των υποψηφίων δεν θα υπάρξει κανέναν κουκούλωμα των όποιων διαφωνιών “διότι αλλιώς η κοινωνία θα πάρει το μήνυμα ότι πάμε να διαχειριστούμε μία εσωκομματική εξουσία”. Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είπε χαρακτηριστικά: “Υπόσχομαι ότι θα πούμε τα πράγματα καθαρά και ξάστερα. Δεν πρέπει να σηκώνουμε τους τόνους ο ένας στον άλλον και να διαμορφώσουμε ένα δύσκολο κλίμα, αλλά εξίσου άσχημο είναι να κρύβουμε τις διαφορετικές προσεγγίσεις για το τί συνέβη και τί πρέπει να γίνει στο εξής”. Ο Ν. Παππάς είπε ότι έγιναν λάθη και “πισωγυρίσματα” που οδήγησαν στην εκλογική ήττα για την οποία όμως όπως σημείωσε η ευθύνη είναι συλλογική”.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει προγραμματίσει για το μεσημέρι της Πέμπτης συνάντηση με τους δημοσιογράφους για μία κρύα μπύρα εν μέσω καύσωνα.