Ηγέτης Χεζμπολάχ: «Είχα προειδοποιήσει τον Σουλεϊμανί ότι κινδύνευε»

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα υποστήριξε σήμερα ότι είχε προειδοποιήσει τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί ότι διέτρεχε κίνδυνο να τον δολοφονήσουν.

Τον είχε συναντήσει στη Βηρυτό την Πρωτοχρονιά, μερικά εικοσιτετράωρα πριν σκοτωθεί σε αμερικανική αεροπορική επίθεση στη Βαγδάτη.

Ο Νασράλα, στην ομιλία του στη μνήμη του Σουλεϊμανί, είπε ότι πριν από λίγο καιρό του είχε εκφράσει ανησυχίες για τη ζωή του. «Του είπα… ότι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι εφημερίδες και τα περιοδικά επικεντρώνονται στο πρόσωπό του και δημοσιεύουν φωτογραφίες του στα πρωτοσέλιδά τους με τίτλους όπως «ο αναντικατάστατος στρατηγός», αυτό είναι έναυσμα για τη δολοφονία σου. Φυσικά, εκείνος γέλασε και μου είπε: το ελπίζω, προσευχήσου για μένα»

Είπε επίσης ότι ο Σουλεϊμανί τον επισκέφθηκε στη Βηρυτό την Πρωτοχρονιά. «Είπε ότι ήρθε μόνο για να με χαιρετίσει και να κουβεντιάσουμε κι εγώ του απάντησα ότι αυτή είναι μια ωραία αρχή για το γρηγοριανό νέο έτος».

Ο 62χρονος στρατηγός θεωρείτο ο δεύτερος πιο ισχυρός άνδρας στο Ιράν μετά τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.