Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για την άρση των περιοριστικών μέτρων

Ικανοποίηση για την άρση των περιοριστικών μέτρων εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, καθώς όπως τόνισε δεν έχουν επιδεινωθεί οι επιδημιολογικοί δείκτες.

«Σήμερα, δύο εβδομάδες μετά τo πρώτο βήμα άρσης του lockdown, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία, η κινητικότητα του πληθυσμού ενισχύθηκε σημαντικά, χωρίς όμως να επιδεινωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες. Όλα τα βασικά στοιχεία, από τα θετικά κρούσματα μέχρι – δυστυχώς – τα θύματα, έχουν ως μέσοι όροι παραμείνει σταθερά. Το ίδιο διάστημα, οι νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείες βαίνουν μειωμένες. Παράλληλα, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των διενεργούμενων τεστ», τόνισε.

Σε σχέση με το «άνοιγμα» των νησιών τόνισε πως θα γίνει στις 25 Μαΐου. «Όπως προβλέπεται από το αρχικό σχέδιο, επιτρέπονται πλέον οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, καθώς και οι μετακινήσεις από και προς την Κρήτη και την Εύβοια.Η μετακίνηση προς τα άλλα νησιά θα επιτραπεί από τις 25 Μαΐου, εφόσον συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα», είπε συγκεκριμένα.

Ιδιαίτερα για τις πλαζ και τις εκκλησίες που λειτούργησαν – άνοιξαν για το κοινό το Σαββατοκύριακο ο κ. Πέτσας δεν έκρυψε την ικανοποίηση της κυβέρνησης. «Το Σάββατο άνοιξαν οι οργανωμένες παραλίες και από την Κυριακή επαναλειτουργούν οι εκκλησίες μας με την παρουσία πιστών. Η γενική εικόνα και στις δύο περιπτώσεις ήταν θετική. Οι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, συνέχισαν να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και οι κατά περίπτωση αρμόδιοι φρόντισαν για την εφαρμογή των προβλεπόμενων κανόνων. Σήμερα, δύο εβδομάδες μετά τo πρώτο βήμα άρσης του lockdown, όπως προκύπτει από», είπε ο κ. Πέτσας στη διάρκεια του Briefing.