Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ από την παρουσίαση της πρότασης για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Η επομένη της επίσημης παρουσίασης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκκίνηση της οικονομίας βρήκε τα ηγετικά στελέχη της Κουμουνδούρου ιδιαίτερα ικανοποιημένα. Η πρόταση εισέπραξε θετικά σχόλια τόσο από τους παρόντες προσκεκλημένους επιστήμονες και εκπροσώπων της αγοράς όσο και από την κοινωνία που στην παρούσα χρονική περίοδο αναζητά προτάσεις για να σταθεί όρθια στα πόδια της μετά το πέρασμα της πανδημίας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όμως το σημαντικό ήταν πως η πρότασή του, όπως παρουσιάστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα και τους αρμόδιους τομεάρχες, προκάλεσε αναστάτωση στο υπουργείο Οικονομικών που αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα αλλά και την κυβέρνηση συνολικότερα που επανέφερε τον όρο λεφτόδεντρα. Όμως η πρόταση ήταν κοστολογημένη 5,7 δις για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, περίπου 8 δις εάν εφαρμοστεί στο σύνολό της όπως ανέφερε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Το ένα τέταρτο δηλαδή του ποσού που έχει διαθέσει, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η κυβέρνηση έως σήμερα (24 δις) για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημικής κρίσης.

Ένας πρόσθετος λόγος όμως για τον οποίο τα ηγετικά κλιμάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος εμφανίζονται ικανοποιημένοι είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ένα κόμμα εξουσίας, με επεξεργασμένες προτάσεις και με ένα συνολικό πολιικό πρόγραμμα στην βάση του οποίου θα πατήσει η Κουμουνδούρου εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κληθεί να αναλάβει εκ νέου τα ηνία της χώρας. Γι’ αυτόν τον λόγο μετά την ειδική εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκε η πρόταση για το νέο ΕΣΥ και την πρόσφατη για την βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας και τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταθέσει δημοσίως και την πρότασή του για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, ενός πακέτου περίπου 31 δις ευρώ.

Αυτό που επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας είναι να δείξει πως το κόμμα του είναι έτοιμο να ξανακυβερνήσει και δεν στερείται της αξιοπιστίας που επιζητούν οι πολίτες. Θεωρεί το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και πιστεύει πως σιγά σιγά ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επανακτήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες, σχέσεις που διαταράχθηκαν ίσως κατά την διάρκεια της διακυβέρνησής του. Κι αυτό αφορά πρωτίστως την μεσαία τάξη που ένιωσε ότι αδικήθηκε κι ότι κι επί ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε το μάρμαρο των μνημονίων και των οικονομικών προγραμμάτων .

Γι’ αυτόν τον λόγο και στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να επιστρέψει και πάλι στην εξουσία χωρίς να αποκλείει πολιτικές εξελίξεις που θα επισπεύσουν την επιστροφή του σε αυτήν με δεδομένο ότι στην κοινωνία υπάρχει οργή που σταδιακά μπορεί να οδηγήσει σε εκρήξεις.

-Ad-