Ηλεία: Απήγαγαν 23χρονο, τον έδεσαν και τον άφησαν να πεθάνει

Τον κάλεσαν στη Νέα Μανωλάδα για δουλειά και μόλις κατέβηκε από το λεωφορείο τον απήγαγαν.

Στόχος ένας 23χρονος εργάτης γης, ο οποίος απήχθη με σκοπό τα λύτρα και τελικά κατέληξε να πεθάνει από πείνα και δίψα τον Αύγουστο του 2012. Σύμφωνα με πληροφορίες από το pelop, η υπόθεση που εκδικάστηκε τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών έφερε στο φως ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός άνδρας Πακιστανικής καταγωγής φέρεται να μετέβη από την Αττική, όπου διέμενε με έναν θείο του, στην Ηλεία, έπειτα από τηλεφώνημα υποτιθέμενου φίλου του που τον καλούσε να εργαστεί στις καλλιέργειες στη Νέα Μανωλάδα. Οι πέντε υποτιθέμενοι φίλοι του, τον έπιασαν, τον έδεσαν και τον μετέφεραν σε μια ερημική τοποθεσία, στην περιοχή της Αμαλιάδας. Όπως είπε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο, η παρέα επικοινώνησε με την οικογένεια του θύματος στο Πακιστάν και ζητούσε 23.000 ευρώ για να τον ελευθερώσει, επειδή πίστευαν ότι είχε λεφτά.

Ο κατηγορούμενος πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους γονείς του θύματος αργούσαν με αποτέλεσμα ο 23χρονος μετά από τρεις ημέρες, να αφήσει την τελευταία του πνοή. Αρνήθηκε ότι τον βασάνισαν, ενώ ο ίδιος είπε πως του πήγαινε φαγητό και νερό κάθε μέρα, εκεί που τον είχαν δέσει και φιμώσει.

«Μόλις πέθανε, τον θάψαμε όλοι μαζί. Εγώ τους είπα να πάμε στην Αστυνομία αλλά με απείλησαν και την κοπάνησαν στην Ευρώπη» είπε ο κατηγορούμενος. Οι τύψεις βάρυναν τη συνείδησή του, και τελικά πήγε στην Αθήνα μετά από 15 ημέρες όπου ομολόγησε το έγκλημα σε έναν εκπρόσωπο της Πακιστανικής κοινότητας. Συνελήφθη και οδήγησε τις Αρχές στον τόπο του εγκλήματος.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 7,5 χρόνια κάθειρξη για αρπαγή, απόπειρα εκβίασης, ανθρωποκτονία και περιύβριση νεκρού, ενώ τη Δευτέρα εμφανίστηκε ξανά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών και κατάφερε να μειώσει την αρχική ποινή σε 14 χρόνια κάθειρξη. Οι άλλοι τέσσερις δράστες διέφυγαν στο εξωτερικό.

Με πληροφορίες από: pelop

-Ad-