Ηλεία: Απολογείται σήμερα ο δολοφόνος του 11χρονου παιδιού

Οι συγγενείς του κοριτσιού δεν μπορούν να κρύψουν την οργή και τη θλίψη τους, ζητούν απαντήσεις για τη δολοφονία της 11χρονης και δεν μπορούν να πιστέψουν πως το κορίτσι δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Βαρύ παραμένει το κλίμα στη Μυρτιά Ηλείας μετά τη στυγερή δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής από τα χέρια του 37χρονου θείου της που προσπάθησε πριν της αφαιρέσει τη ζωή να τη βιάσει. Σήμερα, Παρασκευή 14/6 ο καθ’ ομολογίαν απολογείται ενώ οι φόβοι για βεντέτα παραμένουν έντονοι καθώς ήδη άγνωστοι έκαψαν το σπίτι του.

Τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων είναι ισχυρά και μετά από την απόπειρα λιντσαρίσματος του έξω από τα δικαστήρια του Πύργου ο δολοφόνος της 11χρονης φαίνεται να αποφασίστηκε να μην μεταφερθεί στα δικαστήρια για να απολογηθεί αλλά η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας όπου θα μεταβούν εκεί ανακριτής και εισαγγελέα λίγο μετά τις 10:30.

Οι ώρες του 37χρονου στα κρατητήρια

Ο 37χρονος στο κελί του βρίσκεται μόνος και τον επισκέφτηκε μόνο η σύζυγός του. Μπορεί στην κατάθεσή του να δήλωσε μετανιωμένος, όμως στα κρατητήρια δεν έχει «σπάσει» ούτε λεπτό και δεν έχει ζητήσει τίποτα.

Όπως ισχυρίστηκε σκότωσε την 11χρονη επειδή τον απείλησε ότι θα πει στους γονείς της ότι της ζήτησε να συνευρεθούν.

Ο δράστης ήθελε να ασελγήσει στο παιδί και όταν εκείνο αντιστάθηκε το σκότωσε εν ψυχρώ με το κατσαβίδι. Οι περιγραφές του για τα όσα προηγήθηκαν την περασμένη Κυριακή προκαλούν ανατριχίλα. Η συνάντησή του έξω από έναν φούρνο με το άτυχο κοριτσάκι ήταν μοιραία.

«Η Βασιλική με ρώτησε πότε θα πάμε για μπάνιο όλοι μαζί με τα παιδιά μου και εγώ της είπα ότι θα τους πάω όποια μέρα σχολάσω νωρίς. Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρω πώς μου ήρθε και είπα στη Βασιλική να περάσω να την πάρω το βραδάκι και να πάμε μια βόλτα και αυτή δέχτηκε και κανονίσαμε να πάω κατά τις 20:00», ανέφερε ο δράστης.

Ο 37χρονος επισκέφτηκε το σπίτι της Βασιλικής το ίδιο απόγευμα με το μικρό παιδί να προσφέρεται να του πλύνει το αυτοκίνητο. Σε αυτό το αυτοκίνητο λίγη ώρα αργότερα θα επιβιβαζόταν για ένα ταξίδι δίχως γυρισμό.

«Της πρότεινα να συνευρεθούμε ερωτικά. Αντέδρασε και αρνήθηκε. Είπε ότι θα το πει στους γονείς της. Πήρα το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο και αφού την έριξα στο έδαφος την χτύπησα με αυτό πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό. Την σκότωσα και το κατσαβίδι το πέταξα σε έναν βάλτο», είπε ο ίδιος μετά την ομολογία του.

22 δικηγόροι είπαν «όχι»

Όχι ένας, ούτε δύο, αλλά 22 δικηγόροι αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση του δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία.

Πρόκειται για δικηγόρους όχι μόνο από τον Πύργο και την Πάτρα αλλά από όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με το «Star», η αγριότητα του εγκλήματος και το γεγονός ότι το θύμα είναι ένα παιδί τους έκανε να γυρίσουν την πλάτη στον 37χρονο καθ’ ομολογίαν δράστη

Ακόμα ένας λόγος που θεωρείται ότι λειτούργησε αποτρεπτικά για τους δικηγόρους είναι το κύμα οργής εναντίον του 37χρονου δράστη του στυγερού εγκλήματος, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, και ο φόβος για αντίποινα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο 23ος δικηγόρος δέχτηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του.