Ηλεία: Το πανηγύρι, το βραστό και η τροφική δηλητηρίαση

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε χωριό της Ηλείας που γιόρταζε τον Άγιο Γεώργιο, όταν 37 άτομα που βρέθηκαν στο πανηγύρι για τον Άγιο μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φαίνεται ότι τη… “ζημιά” έκανε η βραστή προβατίνα που υπήρχε στα τραπέζια, με τον εφημέριο της ενορίας να λέει πως στο έθιμο συνεστίασης των πιστών που γίνεται για πάνω από 10χρόνια, υπήρχε ένα μεγάλο τραπέζι με πολλά φαγητά, αρνιά ψητά, προβατίνα βραστή, φράουλες, άρτοι και γλυκά και δεν ξέρουν τι μπορεί να έφταιξε.

Όπως είπε ένας νεαρός που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με συμπτώμτα τροφικής δηλητηρίασης “χρειαστήκαμε τρεις ορούς, δεν μπορούσαμε να συνέλθουμε”.

Ένας άλλος άνδρας είπε ότι “εγώ δεν έφαγα βραστό, έφαγα τα χητά και τα κρέατα και δεν έπαθα τίποτα, ενώ τα παιδιά και η γυναίκα μου που έφαγαν βραστό, πήγαν στο Κέντρο Υγείας με πόνους στο στομάχι με εμετούς και διάρροιες”.

Οι άνθρωποι είναι όλοι καλά παρά την ταλαιπωρία και ο εφημέριος της εκκλησίας, είπε ότι το βραστό το επιμελήθηκε η παπαδιά και έφαγε και ο ίδιος αλλά δεν έπαθε τίποτα.