Ηλιόπουλος: Στελέχη της ΝΔ δείχνουν ανοχή σε φασιστικούς θύλακες στη Θεσσαλονίκη

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος την δήλωση του Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος δήλωσε πως η αστυνομία έρευνα τη σχέση των εμπλεκόμενων στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, με φασιστικές ομάδες που δρουν στη συμπρωτεύουσα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, υποστήριξε ανοιχτά ότι υπάρχουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είτε σιωπούν, είτε δείχνουν ανοχή στις ναζιστικές συμμορίες που δρουν στη Θεσσαλονίκη και οι οποίες φαίνεται να καλύπτονται πίσω από οπαδικό μανδύα.

«Αν ο κ. Οικονόμου θέλει να ερευνήσει ενδεχόμενη σύνδεση του κατηγορούμενου ως δολοφόνου του 19χρονου Άλκη με την ακροδεξιά, ας ανατρέξει σε φασιστικούς θύλακες ιδιαίτερα δραστήριους στα συλλαλητήρια κατά της «προδοτικής» Συμφωνίας των Πρεσπών, σε αντιεμβολιαστές και «τάγματα εφόδου», που με τη σιωπή τους ή την ανοχή τους καλύπτουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Είναι σαφές πως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε τοπικά και αυτοδιοικητικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ακόμα και βουλευτές, που με την στάση τους κατά τα πρόσφατα γεγονότα στα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης, έκλεισαν ερμητικά τα μάτια τους.

«Το ποιος έχει ενθαρρύνει στη Θεσσαλονίκη κηρύγματα μίσους, που κάθε φορά παίρνουν διαφορετική μορφή, όπως ρατσιστικής ή οπαδικής βίας, είναι γνωστό σε όλους», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Νάσος Ηλιόπουλος.