Ηλιόπουλος: Το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής δυνάμωσε- Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πιο μαζικός και ενισχυμένος

Το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής δυνάμωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πιο μαζικός και ενισχυμένος, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος, σε σημερινές συνεντεύξεις του.

«Το αποτέλεσμα της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μας δικαίωσε», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1 και τόνισε ότι «παραπάνω από 150.000 πολίτες ψήφισαν χθες, πάνω από 110.000 είναι τα νέα μέλη». Σημείωσε ότι «δεν είναι μόνο οργανωτικό, είναι πολιτικό το μήνυμα που στείλαμε για την πολιτική αλλαγή στη χώρα. Και πλέον είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης».

Ο κ. Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τρεις εκλογές με 30.000 μέλη» και πως «με τα σημερινά δεδομένα έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι». Ερωτηθείς με αφορμή το σύνθημα της καμπάνιας, αν ο «λογαριασμός» πήγε στην κυβέρνηση, απάντησε: «Ο έναντι έφυγε, πολύ σύντομα έρχεται και ο εκκαθαριστικός».

Επισήμανε ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, για να προσθέσει ότι «καμιά πολιτική δύναμη δεν θα μπορεί να έχει αυτοδυναμία -εξάλλου όποιος πιστεύει στην απλή αναλογική, πιστεύει στις συνεργασίες». Γι’ αυτό, σημείωσε, «εμείς μιλάμε όσο περισσότερο και συγκεκριμένα προγραμματικά μπορούμε, απευθυνόμενοι πρώτα απ’ όλα στην κοινωνία και μετά σε όλες τις δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις», με στόχο «να αλλάξει η κυβέρνηση και να φύγει η πολιτική Μητσοτάκη». Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει προγραμματικά τη μάχη για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, μέσα από τις προτάσεις του για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και του ΕΣΥ, για ρύθμιση και διαγραφή του πανδημικού χρέους, για στήριξη της εργασίας. Είπε ότι στην περίοδο πολλαπλών κρίσεων που αντιμετωπίζουμε (πανδημία, οικονομία ενέργεια) «δεν μπορούν να υπάρξουν λύσεις από το ’80 και το ’90». «Σπίτια με δύο εργαζόμενους δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς», είπε, προσθέτοντας ότι «σήμερα το προοδευτικό αίτημα για την ελληνική κοινωνία το εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υποστήριξε ότι η εικόνα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «έδωσε από την πρώτη στιγμή μήνυμα ελπίδας αλλά προκάλεσε και τεράστιο εκνευρισμό στη ΝΔ» και σχολίασε πως «η ΝΔ, που όταν πήγε να εκλέξει αρχηγό έπεσε το σύστημα και ανέβαλε την διαδικασία, ας είναι πιο προσεκτική όταν σχολιάζει διαδικασίες άλλων κομμάτων». «Εξάλλου, θα χρειαστεί πολύ περισσότερα μέλη για να ξεπληρώσει τα 340 εκατ. ευρώ που χρωστάει στις τράπεζες», σχολίασε.

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι η χθεσινή εκλογική διαδικασία ανοίγει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «πραγματικά στην κοινωνία, δίνει τη δυνατότητα να έχει ρίζες σε φορείς, συλλόγους, χώρους εργασίας, γειτονιές» και πως «ο Αλέξης Τσίπρας κατανοεί απολύτως ότι χρειαζόμαστε ένα μαζικό κοινωνικό κόμμα, και όχι απλώς μια πετυχημένη ηγεσία». Είπε ακόμη ότι για πρώτη φορά τα μέλη του κόμματος ψήφισαν την Κεντρική Επιτροπή, «έτσι γίνεται και κίνητρο το να είναι κάποιος μέλος», για να τονίσει ότι «επιλέγουμε να φτιάξουμε ένα κόμμα ενεργών μελών». Πρόσθεσε ότι «υπάρχει βασική διαφορά και στο πώς λειτουργούμε και αντιλαμβανόμαστε βασικά ζητήματα από άλλα κόμματα, για παράδειγμα το 50-50 -η ισόποση συμμετοχή ανδρών και γυναικών στην Κεντρική Επιτροπή».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Πρώτο κόμμα το CDU/CSU σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025