Ηλιούπολη: Εκτέλεσαν τον 38χρονο με έξι σφαίρες

Σε ξεκαθάρισμα μεταξύ ανθρώπων της νύχτας αποδίδει η αστυνομία τη δολοφονία του 38χρονου το βράδυ της Δευτέρας στην Ηλιούπολη. Το θύμα είχε απασχολήσει τις αρχές και το όνομά του περιλαμβανόταν σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί από την Ασφάλεια Αττικής για μεγάλο κύκλωμα εκβιαστών το 2015, στο οποίο συμμετείχαν και αστυνομικοί.

Πρόκειται για μία από τις 25 περίπου εγκληματικές επιθέσεις εναντίον ατόμων με ποινικές εμπλοκές που έχουν σημειωθεί από το 2017, ενώ αυτή η δολοφονία έρχεται μόλις 18 ημέρες μετά την δολοφονία άλλου ποινικού στα Βριλήσσια. Χωρίς μάλιστα οι αστυνομικοί να αποκλείουν σχέση μεταξύ των δύο τελευταίων εγκληματικών ενεργειών, όπως μετέδωσε το MEGA.

Ο 38χρονος περπατούσε στην οδό Θερμοπυλών στην Ηλιούπολη, όταν τον πλησίασαν πεζή δύο άγνωστοι, οι οποίοι προφανώς του είχαν στήσει ενέδρα και τον πυροβόλησαν πολλές φορές με πιστόλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα στο κεφάλι. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν έξι κάλυκες.

Ο 38χρονος με το ψευδώνυμο «Μαύρος» εμφανιζόταν ως στενός συνεργάτης 50χρονου ποινικού- επίσης κατηγορούμενου στην προαναφερόμενη δικογραφία – που τραυματίσθηκε τον περασμένο Ιούλιο σε ενέδρα αγνώστων, έξω από φούρνο στη Βάρη, όμως κατόρθωσε να διαφύγει τον κίνδυνο.

Ακόμη ο 38χρονος ποινικός που είχε αναλάβει και υπεύθυνος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, φαίνεται να διατηρούσε επαφές με Αλβανό που είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις ληστειών κι είναι φυλακισμένος. Το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είχε καμία περαιτέρω ποινική εμπλοκή.