Ημαθία-Οδηγός: «Δεν αντιλήφθηκα ότι τις παρέσυρα» – Τι λέει για το αλκοόλ και την ταχύτητα

Αρνείται ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ότι κινείτο με ιλιγγιώδη ταχύτητα ο 28χρονος οδηγός που κατηγορείται για το θανατηφόρο τροχαίο στην Ημαθία, ενώ υποστηρίζει ότι δεν αντιλήφθηκε την παράσυρση της μητέρας και των δύο κορών της.

Το δυστύχημα έγινε το βράδυ της Παρασκευής στον οικισμό της Παλαιόχωρας, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος παρέσυρε την μητέρα και τις δύο κόρες της. Η 15χρονη, δυστυχώς, έχασε τη ζωή της, ενώ σοβαρά τραυματίστηκαν η μητέρα και η μικρότερη κόρη της, ηλικίας 11 ετών. Μετά τη φονική παράσυρση ο 28χρονος εγκατέλειψε το σημείο και παρέμενε άφαντος για τα επόμενα 24ωρα, αποφεύγοντας έτσι την σύλληψή του με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί, συνοδεία του δικηγόρου του, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας.

Όπως δήλωσε ο νομικός του παραστάτης Θεόφιλος Αλεξόπουλος, «έθεσε εαυτόν στη διάθεση των Αρχών». Ο ίδιος πρόσθεσε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι δεν κλήθηκε να απολογηθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης, κάτι που θα συμβεί όταν περατωθεί η πραγματογνωμοσύνη για τις συνθήκες του δυστυχήματος, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη με εισαγγελική εντολή.

Ο 28χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν αντιλήφθηκε την παράσυρση και αρνείται ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως επίσης ότι κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Υποστηρίζει δε – δια του συνηγόρου του – ότι μετά την εκτροπή του αυτοκινήτου, τραυματίστηκε και ο ίδιος τραύματα και απευθύνθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, τα τελευταία 24ωρα βρισκόταν στα πεθερικά του στη Θεσσαλονίκη, λόγω της «έκρυθμης κατάστασης» στον οικισμό της Παλαιόχωρας όπου ζει μόνιμα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες τα ξημερώματα άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον του σπιτιού του 28χρονου προκαλώντας ζημιές στον εξωτερικό τοίχο της κατοικίας, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Οι αρχές έχουν σχηματίσει δικογραφία σε βάρος του για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια και εγκατάλειψη τροχαίου.