Πού θα κάνουμε Πάσχα – Ημερομηνίες: «Κλείδωσαν» για εστίαση και μετακίνηση εκτός νομού – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Ο οδικός χάρτης μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Ποιες ημερομηνίες έχουν «κλειδώσει».

Οριστικά η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα, γρίφος παραμένουν τα σχολεία. Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις εκτός νομού και το Πάσχα.

Ανοίγει η εστίαση μετά το Πάσχα

«Κλείδωσε» το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους μετά το Πάσχα!

Μετά το Πάσχα θα επαναλειτουργήσει η εστίαση αρχής γενομένης από τους εξωτερικούς χώρους, δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

«Όταν θα είμαστε στην κατάλληλη στιγμή, θα επιτραπεί να λειτουργήσει η εστίαση. Προφανώς, το βλέπουμε κάποια στιγμή μετά το Πάσχα. Έχουμε μια χώρα που μπορεί να λειτουργήσει η εστίαση και σε εξωτερικούς χώρους. Πέρυσι ξεκινήσαμε την λειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς και ημι-υπαίθριους χώρους. Υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει έτσι. Φαίνεται όμως ότι αυτό θα συμβεί μετά το Πάσχα» σημείωσε, ενώ γνωστοποίησε ότι εντός Μαΐου θα εκταμιευθούν οι πόροι του πακέτου στήριξης της εστίασης.

Μετακινήσεις εκτός νομού στις αρχές Μαΐου – Πάσχα -μάλλον- στην Πόλη

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, αναφορικά με τι πρέπει να περιμένουμε για το Πάσχα.

Στην ατζέντα, όσο κι αν είναι μακριά χρονικά, βρίσκεται και το ενδεχόμενο να μπορούν οι πολίτες να μετακινηθούν εκτός νομού για τις διακοπές του Πάσχα. Η συζήτηση ακόμη δεν έχει ξεπεραστεί, αποτελεί ωστόσο κοινή παραδοχή πως θα πρέπει να αλλάξει κάτι θεαματικά προκειμένου να οδηγηθούν οι επιστήμονες να εγκρίνουν αυτές τις μετακινήσεις. «Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για το Πάσχα στο χωριό», ξεκαθάρισε ο κ. Σκέρτσος, ωστόσο απαντώντας στην ερώτηση αν θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις από αρχές Μαΐου, είπε «Ναι. Στόχος είναι να ανοίξουν μετά τις γιορτές».

Aνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα

Τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων τριών με τεσσάρων ημερών θα κρίνουν τις αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων από την προσεχή Δευτέρα όπως εξήγησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Θα μπορούσε να γίνει (άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα) αλλά αυτό θα το πούμε τις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες να δο΄πυμε πως θα πάνε τα πράγματα σήμερα και αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο υπάρχουν δύο «αντιμαχόμενες» απόψεις, με την πρώτη να εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξει η Γ’ Λυκείου λόγων των πανελληνίων εξετάσεων, κάτι που δεν είναι πολύ καλό επιδημιολογικά και η δεύτερη που επιχειρηματολογεί υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών, όπου οι μαθητές είναι πιο πειθαρχημένοι. Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι τα τεστ στους μαθητές των Λυκείων, υπάρχει μια ασφάλεια.

Άνοιγμα σχολείων: Νομίζω τη Δευτέρα θα ανοίξουν δηλώνει ο Γεραπετρίτης

Στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης εκφράζοντας τη γνώμη ότι «τη Δευτέρα θα ανοίξουν».

«Νομίζω τη Δευτέρα θα ανοίξουν τα σχολεία. Η προδιάθεσή μας είναι να ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Εξήγησε, δε, ότι «τα δημοτικά σχολεία έχουν μείνει ανοιχτά περισσότερο διάστημα» επαναλαμβάνοντας ότι «η διάθεση της κυβέρνησης είναι βεβαίως η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πρωτίστως τα λύκεια».