Intrakat: Πλάνο για την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης από τη νέα διοίκηση

Στα 103,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις του ομίλου Intrakat στο α’ εξάμηνο του 2022 έναντι €87 εκατ. του α εξαμήνου του 2021 σημειώνοντας αύξηση 18,5% ωστόσο τα αποτελέσματα προ φόρων του ομίλου διαμορφώθηκαν σε ζημίες 18,5 εκατ. ευρώ διευρυμένες έναντι των ζημιών 13,5 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2021 ενώ αντίστοιχα τα καθαρά διαμορφώθηκαν σε ζημίες 18,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 14,2 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση της Intrakat εξωγενείς παράγοντες με κυριότερους τις σημαντικές ανατιμήσεις στην ενέργεια στις πρώτες ύλες καθώς και το κόστος επιτάχυνσης έργων συνέχισαν να επηρεάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου με αποτέλεσμα η απόδοση της Intrakat να μην κινηθεί στα επίπεδα των στόχων που είχαν τεθεί συμπιέζοντας τα λειτουργικά αποτελέσματα της περιόδου.

Έργα 1,25 δισ. ευρώ προς εκτέλεση

Όπως αναφέρεται στην εξαμηνιαία έκθεση διαχείρισης του ΔΣ της Intrakat η νέα διοίκηση του ομίλου έχει προχωρήσει σε ανάλυση των αναγκών για την υλοποίηση του φιλόδοξου αναπτυξιακού προγράμματος της και στο πλαίσιο αυτό έχει σκοπό να προχωρήσει μέχρι το τέλος του έτους στην ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της Intrakat Ειδικότερα σε σχέση με την κατασκευαστική δραστηριότητα στις 30 Ιουνίου 2022 το ανεκτέλεστο των υπογεγραμμένων συμβάσεων του ομίλου ανερχόταν σε 495,4 εκατ. ευρώ πλέον 759 εκατ. νέα προς υπογραφή έργα που έχει μειοδοτήσει έως σήμερα η Intrakat και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συμβασιοποίησής τους επομένως τα προς εκτέλεση έργα ξεπερνούν το 1 25 δια ευρώ Η διοίκηση της Intrakat τονίζει πως η ενίσχυση του ανεκτέλεστου των έργων της εταιρείας και η έναρξη στο αμέσως επόμενο διάστημα μεγάλων έργων που ανέλαβε στη διάρκεια του τρέχοντος έτος τα οποία έχουν υψηλό περιθώριο κέρδους αναμένεται ότι θα ενισχύσουν σημαντικά τα αποτελέσματα στο εγγύς μέλλον.

Τα έργα ΣΔΙΤ που διεκδικεί

Παράλληλα στον τομέα έργων ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων π Intrakat έχει ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος και είναι σε διαδικασία οριστικοποίησης στα έργα του τμήματος Χερσόνησος-Νεάπολη του ΒΟΑΚ προϋπολογισμού 1 88,6 εκατ. ευρώ σε συνεργασία με την Άκτωρ Παραχωρήσεις και την Τέρνα και του τμήματος Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη του οδικού άξονα νοτιοδυτικής Πελοποννήσου προϋπολογισμού 239,2 εκατ. ευρώ σε συνεργασία με την Άκτωρ Παραχωρήσεις. Επιπρόσθετα έχει προεπιλεγεί και συμμετέχει μεταξύ άλλων στη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου για τα έργα ΣΔΙΤ των εστιών στα πανεπιστήμια Θράκης Θεσσαλίας και Κρήτης προϋπολογισμού 407,2 εκατ. ευρώ του φράγματος Χαβριά Χαλκιδικής προϋπολογισμού 85,4 εκατ. ευρώ των 1 3 Περιφερειακών Κέντρων Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας προϋπολογισμού 131,5 εκατ. ευρώ και του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος της ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα προϋπολογισμού 234,9 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Build