Ιωάννα Κολοβού: Σταμάτησε προσωρινά η διαδικασία της έξωσης – Δραματικές εικόνες

Σταμάτησε προσωρινά η διαδικασία έξωσης της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, από το σπίτι της στου Ζωγράφου μετά από παρέμβαση πολιτών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη, του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη και του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη που βρέθηκαν στο σημείο.

Το φορτηγό της μεταφορικής έφυγε χωρίς να έχει αδειάσει το σπίτι, έχοντας βγάλει μόνο μερικά έπιπλα.

Νωρίτερα, αστυνομικοί με κλητήρα μετέβησαν στο σπίτι της και έσπασαν την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι, με την ίδια να δηλώνει πως «τη διέλυσαν» και ότι χτυπήθηκε από τον κλητήρα.

Η Ιωάννα Κολοβού ζούσε στο σπίτι αυτό με τον γιο της και οι εικόνες που εκτυλίσσονται σήμερα είναι δραματικές. Οι αστυνομικοί τής έδωσαν μόλις λίγα ρούχα, τις δύο γάτες της και τον υπολογιστή της.

«Τραβώντας με έβγαλε έξω»

«Δεν με αφήνουν καθόλου. Μιλάμε για αποτρόπαιη κατάσταση, δεν το περίμενα τόσο πολύ. Ούτε στην τουαλέτα δεν με αφήνουν να πάω. “Να πας δίπλα”, μου είπε», περιγράφει η κα Κολοβού, μιλώντας στο OPEN.

Την ίδια ώρα, καταγγέλλει πως χτυπήθηκε: «Με τράβηξε ο κλητήρας, τραβώντας με έβγαλε έξω και με χτύπησε εδώ πέρα» λέει, δείχνοντας το σημείο.

Η στιγμή που αστυνομικοί γκρεμίζουν την πόρτα

«Από τον Πάτση είστε;», «δεν ντρέπεστε να κάνετε αυτά τα πράγματα;», «αίσχος», «ντροπή», ακούγονται να λένε οι γείτονες, ενώ ένας αστυνομικός καταγράφθηκε να λέει στη συνταξιούχο: «Περάστε έξω κυρία μου, περάστε έξω», ενώ ένας άλλος της είπε «τίποτα δεν θα πάρεις».

Στο βίντεο ακούγεται και η ίδια η κ. Κολοβού, η οποία αντιδρά στην έξωση, χαρακτηρίζοντας τον αστυνομικό ως «ανθρωπάκο».

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι του 902.gr, στο youtube.