Ιωάννινα: Στη φυλακή επιστρέφει ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος των φυλακών – Ελεύθεροι δύο από τους συλληφθέντες

Εξηγήσεις στην αρμόδια ανακριτική αρχή δίνουν σήμερα οι οκτώ συλληφθέντες ως μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και ξεπλύματος χρήματος στις φυλακές των Ιωαννίνων. Ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, βαρυποινίτης έγκλειστος φυλακών, ήταν ο πρώτος που πέρασε την πόρτα του ανακριτικού γραφείου στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων.

Μετά την απολογία του πήρε και πάλι το δρόμο για την επιστροφή στις φυλακές, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης των ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΟΕΜ και της Ασφάλειας, όπως φαίνεται στο βίντεο της ΕΡΤ.

Ακολούθησαν οι απολογίες των δύο ιδιωτών που κατηγορούνται για εμπλοκή στην υπόθεση ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα που αμέσως μετά αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η διαδικασία των απολογιών και των υπόλοιπων συλληφθέντων συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ο υποδιευθυντής των φυλακών, 2 διοικητικοί και 2 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ένας αστυνομικός, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ένας κρατούμενος και η σύντροφος ενός βαρυποινίτη.