ΗΠΑ: Aπίστευτη αποκάλυψη – Εκτός του Σουλεϊμανί προσπάθησαν να σκοτώσουν και άλλον

H Washington Post με σημερινό της δημοσίευμα υποστηρίζει πως την ημέρα που οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν την επίθεση στον στρατηγό Σουλεϊμανί, ήταν σε εξέλιξη ακόμη μια επιχείρηση κατά ανώτερου Ιρανού αξιωματούχου, αυτή την φορά στην Υεμένη.

Η Washington Post επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους και σημειώνει στο ρεπορτάζ της πως ο στόχος ήταν ένας χρηματοδότης και κεντρικός διοικητής της ομάδας Quds που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Υεμένης. Πάντως σύμφωνα με τους αξιωματούχους, αυτή η επιχείρηση των ΗΠΑ δεν έφερε το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα και δεν πέτυχε την εξουδετέρωση του ανώτερου Ιρανού αξιωματούχου.

Στο μεταξύ αυτή η αποτυχημένη επιχείρηση των ΗΠΑ στην Υεμένη, σύμφωνα με την Washington Post, φέρνει στο φως πολλά ερωτήματα για το κατά πόσο η εντολή του Ντόναλντ Τραμπ για την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί δόθηκε για να προλάβουν κάποιο χτύπημα, όπως ειπώθηκε επίσημα από τον Αμερικανό πρόεδρο ή αποτελούσε μέρος ενός σχεδίου για να εξουδετερωθούν ανώτατα μέλη της ηγεσίας των Φρουρών της Επανάστασης.

Ακόμη οι αξιωματούχοι σημείωσαν πως η επιχείρηση στην Υεμένη παραμένει απόρρητη και δεν έχουν πει τίποτε παραπάνω, παρά μόνο πως η επιχείρηση ήταν αποτυχημένη.

«Αν τον είχαμε σκοτώσει, θα το είχαμε αναφέρει το ίδιο βράδυ», ανέφερε ένας Αμερικανικός αξιωματούχος σύμφωνα με την Washington Post.