ΗΠΑ: Εκρηκτικός μηχανισμός στα γραφεία του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων

Ένας εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων και απενεργοποιήθηκε με ασφάλεια, ανέφερε ένας δημοσιογράφος των New York Times. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ίδια εφημερίδας, εκκενώθηκαν τα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος.

Αρκετά εκλεγμένα μέλη του Κογκρέσου καταγγέλλουν μια απόπειρα «πραξικοπήματος» με επικεφαλής τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι κατάφεραν να εισβάλλουν στο Καπιτώλιο, με ορισμένους από τους αυτούς τους εκλεγμένους αξιωματούχους να προειδοποιούν ότι αυτή η ενέργεια είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

«Είμαστε μάρτυρες μιας απόπειρας πραξικοπήματος που ενθαρρύνεται από τον εγκληματία του Λευκού Οίκου. Είναι καταδικασμένη να αποτύχει», ανέφερε στο Twitter ο Δημοκρατικός βουλευτής Γουίλιαμ Πασκρέλ, αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ. «Αυτό δεν είναι μια διαδήλωση. Αυτό είναι μια απόπειρα πραξικοπήματος», δήλωσε η βουλευτίνα Νταϊάνα Ντεζίτ από την πλευρά της, καταγγέλλοντας την «αναρχία που προκάλεσε ο δικός μας πρόεδρος».

-Ad-