The chamber of the House of Representatives empties following a joint meeting of Congress, at the Capitol in Washington, Thursday, Sept. 18, 2014, with visiting Ukranian President Petro Poroshenko. The House and Senate are wrapping up business and heading to their home states for the weeks leading up to the midterm elections. (AP Photo/J. Scott Applewhite)

ΗΠΑ κατά Τουρκίας: Η Γερουσία αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Tην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων ψήφισε η αμερικανική Γερουσία.

Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου κόλαφο για την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το hellasjournal.com το ψήφισμα κατέθεσε ο γερουσιαατής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Μαζί του συντάχθηκε και ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τεντ Κρούζ. Η αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας υποστηρίχθηκε και από γερουσιαστές φίλους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Οι προηγούμενες απόπειρες είχαν σκοντάψει σε ενστάσεις μελών της Γερουσίας, καθ` υπόδειξη του Λευκού Οίκου. Σήμερα ωστόσο, κανείς δεν προέβαλε ένσταση και το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

Συγκινημένος ο Γερουσιαστής Μενέντεζ, μόλις σιγουρεύτηκε ότι δεν υπάρχει ένσταση, ξεκίνησε την ομιλία του με τα λόγια: “μόλις εγκρίναμε το ψήφισμα” και την ολοκλήρωσε με βουρκωμένα μάτια.