Ήπιε απολυμαντικό γιατί φοβόταν τον κορoνοϊό και πέθανε

Έχασε τη ζωή του ένας άνδρας στην Τουρκία μετά από κατανάλωση αιθανόλης και απολυμαντικού με σκοπό να προστατευτεί από τον κορονοϊό.

Η μητέρα και η αδελφή του άνδρα διαπίστωσαν την αδιαθεσία του, ειδοποίησαν ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δυστυχώς έχασε τη ζωή του.

Όπως αναφέρουν τουρκικά Μέσα, αρκετές εταιρείες παραγωγής απολυμαντικών κάνουν τις τελευταίες ημέρες συνεχώς σε ανακοινώσεις, συνιστώντας στους ανθρώπους το αυτονόητο: να μην καταναλώνουν τα προϊόντα τους.

Ο Μπαρίς Τσιμέν, ο οποίος φέρεται να είχε ψυχολογικά προβλήματα, πίστεψε τα όσα κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο ότι η κατάποση προϊόντων υγιεινής απομακρύνουν την προσβολή από τον κορωνοϊό, και κατανάλωσε απολυμαντικό και αιθανόλη για να σωθεί από τον ιό.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ αναρωτήθηκε εάν απολυμαντικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως θεραπεία κατά του ιού με τη μορφή ένεσης. «Σχετικά με τη δράση των απολυμαντικών που εξουδετερώνουν τον ιό σε ένα λεπτό. Σε ένα λεπτό. Υπάρχει τρόπος να κάνουμε κάτι σαν ένεση ή κάτι σαν καθαρισμό; Θα είχε ενδιαφέρον να το διερευνήσουμε αυτό» πρόσθεσε ο Τραμπ.