Ηράκλειο: Απολογείται ο λυράρης – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Με ισχυρή αστυνομική παρουσία αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο 66χρονος λυράρης που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα κατηγορούμενος ότι βίαζε και εξέδιδε έναν ανήλικο.

Όπως αναφέρει το cretapost, οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι κακουργηματικής μορφής και αφορούν τα αδικήματα του βιασμού, της μαστροπείας, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους και προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για σκευωρία ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για αδιάσειστα στοιχεία.

Στα ίχνη των 29 χρηστών οι αρχές
Τα κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές βρίσκονται ήδη στα χέρια των αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να ελεγχθεί η διακίνηση πορνογραφικού υλικού με «πρωταγωνιστή» το αγόρι.

Οι Αρχές θα «χτενίσουν» όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από ψεύτικα προφίλ που φιγουράρουν σε διάφορες πλατφόρμες με φωτογραφίες του ανηλίκου προκειμένου να «ψαρέψουν» υποψήφιους πελάτες.

Ήδη στα χέρια της η αστυνομία έχει τα προφίλ ενώ έχει διαπιστώσει πως υπάρχουν 29 άτομα τα οποία φέρονται ως επαφές με το ανήλικο στα ψεύτικα προφίλ.

«Καταιγιστικές θα είναι οι εξελίξεις» διαμηνύει ο δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου

Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η φριχτή αυτή υπόθεση, ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Κοκοσάλης αναφέρθηκε στην σοβαρότητα της καταγγελίας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία δεμένη υπόθεση με τον ανήλικο να σπάει τη σιωπή του και να δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι αστυνομικοί για να προχωρήσουν στις έρευνες.

«Θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις με τις έρευνες να προχωρούν πολύ γρήγορα. Η υπόθεση είναι καλά δεμένη ενώ δεν θα μου φανεί παράξενο αν πάρει και μία εντελώς διαφορετική τροπή», επεσήμανε σχετικά ο κ. Κοκοσάλης ενώ παράλληλα παρότρυνε όσους γνωρίζουν να «ανοίξουν τα στόματα και να μιλήσουν» και ζήτησε από όλους τους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους «ελέγχετε τις κινήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του ανηλίκου βρίσκονται από τη πρώτη στιγμή δίπλα από το παιδί και το προστατεύουν με τη μητέρα του να ζητά απ’ όλους όσοι γνωρίζουν να μιλήσουν. Από την πλευρά του το 16χρονο αγόρι, αμέσως μετά την σύλληψη του 66χρονου δήλωσε πως «λυτρώθηκε» και προτρέπει και άλλα αγόρια που βρίσκονται στη δική του θέση να μιλήσουν.

Για πλεκτάνη κάνει λόγο ο 66χρονος λυράρης

Από τη πρώτη στιγμή της σύλληψής του ο 66χρονος λυράρης κάνει λόγο για πλεκτάνη σε βάρος του.

Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία ενώ τονίζει πως δεν γνωρίζει πώς να δημιουργήσει προφίλ στις πλατφόρμες όπου υπάρχουν τα ψεύτικα προφίλ του ανηλίκου.

Μάλιστα, ο συνήγορός του, προσερχόμενος την περασμένη Τρίτη στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου δήλωσε: «Έχω την εντύπωση ότι σε αυτές τις υποθέσεις πρέπει όλοι να είναι σοβαροί. Ο εντολέας μου μιλάει για πλεκτάνη που θα καταπέσει ήδη από το ανακριτικό γραφείο. Υφαίνεται μία δικογραφία που στηρίζεται αποκλειστικά στις περιγραφές του παιδιού και τα ευρήματα έχουν να κάνουν με το ίδιο το παιδί. Αυτός δεν φαίνεται να έχει καμία ψηφιακή συμμετοχή».

Σε αργία τέθηκε ο γιατρός

Σε αργία τέθηκε προχθές το μεσημέρι ο 46χρονος γιατρός, δημόσιου νοσοκομείου, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση του 66χρονου λυράρη που φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε ανήλικο αγόρι στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διοικητής του Βενιζελείου, Κώστας Τερζάκης μόλις έλαβε το απαραίτητο έγγραφο από την Εισαγγελία προχώρησε στην άμεση αναστολή καθηκόντων του γιατρού.

«Το μεσημέρι της Τρίτης έλαβα από την εισαγγελία το έγγραφο στο οποίο αναφερόταν όταν ασκήθηκε δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Οι κινήσεις ήταν άμεσες καθώς εξέδωσα απόφαση για άμεση αναστολή καθηκόντων του συγκεκριμένου γιατρού με ισχύ από χθες το μεσημέρι και για έναν μήνα, όπως δηλαδή προβλέπεται από το νόμο», τόνισε μιλώντας στο cretapost ο κ. Τερζάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος δεν έχει συλληφθεί, καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο.

Ο 46χρονος γιατρός ήταν μία από τις επαφές του ανηλίκου μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας με τον οποίο έκλεισαν ένα ραντεβού προκειμένου να προχωρήσουν σε ερωτική επαφή.

Τελικά η επαφή δεν συνέβη όπως ανέφερε ο 46χρονος και επιβεβαίωσε ο ανήλικος.

Για το θέμα αυτό ρωτήθηκε στα δικαστήρια ο συνήγορος του λυράρη, Διονύσης Βέρρας, ο οποίος απάντησε πως «έτσι όπως είδα εγώ την δικογραφία δεν υπάρχει κάποιο αδίκημα σε βάρος του γιατρού».

-Ad-