Ηράκλειο: Κακοκαιρία Ζηνοβία – Έκτακτα μέτρα προστασίας των αστέγων

Εικοσιτετράωρη λειτουργία του Κέντρου Αστέγων, με δυνατότητα διανυκτέρευσης, αλλά και σύσταση ομάδας παρέμβασης στο δρόμο λαμβάνονται στο Ηράκλειο εν όψει Ζηνοβίας.

Πιο συγκεκριμένα τα μέτρα που θα ισχύσουν το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο, περιλαμβάνουν την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Αστέγων, με δυνατότητα διανυκτέρευσης (Λ. Ικάρου – έναντι της ΣΕΑΠ) από το Σάββατο 28/12/2019 και ώρα 19:00 το απόγευμα ως και τη Δευτέρα 30/12/2019 07:00 το πρωί, αλλά και τη λειτουργία ομάδας παρέμβασης, στο δρόμο, με τη συνεργασία και υποστήριξη του γραφείου Πολιτικής Προστασίας και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου.

Η ομάδα θα πραγματοποιήσει επιτόπιες παρεμβάσεις στα σημεία που βρίσκονται οι άστεγοι προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα μέτρα του δήμου, τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και για τους χώρους που μπορούν να προστατευθούν, ενώ παράλληλα, θα διανέμονται κουβέρτες και υπνόσακοι.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα τεθούν σε λειτουργία όλα τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕΚΟΙΦ/ΑΠΗ) την Κυριακή 29/12/2019 από 09:00 το πρωί ως 10:00 το βράδυ για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών που θα έχουν ανάγκη από ένα ζεστό περιβάλλον.

-Ad-