Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα ο λυράρης – Πλήθος κόσμου στα δικαστήρια

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου μετήχθη ο 66χρονος λυράρης που κατηγορείται για βιασμό και μαστροπεία ενός ανήλικου αγοριού.

Σύμφωνα με το creta24.gr, ο λυράρης αναμένεται να αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται. Ειδικότερα θα πει ότι δεν είναι γνώστης της τεχνολογίας και σε θέση να δημιουργήσει τα διαφορετικά προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρεται στη δικογραφία ότι δημιούργησε για να ωθήσει το παιδί και σε άλλα άτομα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο ίδιος αναμένεται να υποστηρίξει ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα για λόγους υγείας δεν ήταν δυνατόν να είχε κάνει κάτι τέτοιο.

Οι αρχές ερευνούν ποιοι ήρθαν σε επαφή με το παιδί

Την ίδια ώρα οι έρευνες των αρχών είναι εξέλιξη προκειμένου να αποκαλυφθούν και τα άλλα άτομα, εκτός από τον γιατρό σε νοσοκομείο της πόλης, που ήρθαν σε επαφή με το παιδί.

Μάλιστα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «ακόμα κι αν υπάρξει καθυστέρηση ως προς την αποκάλυψη της ταυτότητας των ατόμων που ξεπερνούν τα 29, αυτό θα γίνει και όσοι εμπλέκονται θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι αντάλλασσε μηνύματα με ανήλικη

Οι αποκαλύψεις για τον λυράρη προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Ο 66χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές με παρόμοια υπόθεση και συγκεκριμένα είχε κατηγορηθεί ότι αντάλλασσε μηνύματα με ανήλικη. Η σχετική δικογραφία είχε σχηματιστεί μήνες πριν, και ο ίδιος είχε υποστηρίξει τότε ως προς τις επικοινωνίες του με το παιδί ότι το κινητό το χρησιμοποιούσε συγγενικό του πρόσωπο, επίσης ανήλικος. Η υπόθεση δεν είχε προχωρήσει δικαστικά για λόγους υγείας του 66χρονου, ωστόσο αναμένεται να προχωρήσει.