Ηράκλειο: Τη μεγάλη μάχη της ζωής του δίνει το τρίχρονο αγοράκι – Τα βίντεο της κακοποίησης «λύγισαν» τους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ

Σε εξαιρετικά κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, το μόλις τριών ετών αγοράκι, ενώ τα βίντεο που εντοπίστηκαν στο κινητό του 44χρονου, λύγισαν ακόμη και τους ίδιους τους Αστυνομικούς της ΕΛΑΣ, που δεν άντεξαν στην θέα των αποτρόπαιων βασανιστηρίων, που φαίνεται να υπέστη το τρίχρονο αγγελούδι. Το αγοράκι έφερε χτυπήματα στο κεφάλι και τα πόδια, ενώ τα σημάδια στο σώμα του, από τα καψίματα με το τσιγάρο ήταν εμφανή.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκη το αγοράκι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και παραμένει σε σταθερά κρίσιμη και δύσκολα αναστρέψιμη κατάσταση.

«Είναι τραύματα προηγούμενων ημερών, κάτι που δείχνει ότι το παιδί κακοποιούνταν για κάποιο χρονικό διάστημα», είπε η εκπρόσωπος της ΕΛ. ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μιλώντας στην εκπομπή Συνδέσεις του ΕΡΤΝews. «Ο σύντροφος της μητέρας, θέλοντας να υποστηρίξει, ότι το τελευταίο περιστατικό είναι αποτέλεσμα ενός ατυχήματος που είχε το παιδί, επέδειξε και οπτικό υλικό στους αστυνομικούς κατά την απολογία του, κάτι το οποίο προφανώς και δεν δικαιολογεί την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Και στους δύο κατηγορούμενους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Ο ισχυρισμός, ότι κάποια απ’ τα τραύματα του παιδιού προέρχονται από ατυχήματα που είχε το παιδί καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής του σε αυτή την οικία δεν έπεισαν τους αστυνομικούς»

Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις για την υπόθεση προκαλούν πανελλήνια οργή, με την 26χρονη μητέρα, και τον 44χρονο σύντροφό της να αποδοκιμάζονται από πλήθος κόσμου, που συγκεντρώθηκε χθες έξω από τα δικαστήρια.

Κακουργηματικές διώξεις και στους δύο

Ο εισαγγελέας χθες, αφού μελέτησε όλη τη δικογραφία άσκησε ποινικές διώξεις – κακουργηματικού χαρακτήρα – τόσο στην 26χρονη μητέρα, όσο και στον 44χρονο σύντροφό της.

Οι διώξεις που ασκήθηκαν είναι: Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, πρόκληση σωματικών βλαβών σε αδύναμο άτομο κατά συναυτουργία και κατ’ επανάληψη, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία και κατ’ επανάληψη, οπλοχρησία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος που θα εκπροσωπούσε τον 44χρονο, αρνήθηκε να αναλάβει την υπόθεση. Βλέποντας την δικογραφία παραιτήθηκε άμεσα, με αποτέλεσμα να αναμένεται ο σχετικός διορισμός από το δικαστήριο.

Στη συνέχεια το ζευγάρι οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή απ’ όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο Ολυμπιακός πολύ κοντά στην απευθείας συμμετοχή του στη League Stage του Champions League
3 Μαρτίου, 2025
Παναθηναϊκός – Φιορεντίνα: Χαμόγελα στους «βιόλα» με Μόιζε Κεν ενόψει του ματς στο ΟΑΚΑ
3 Μαρτίου, 2025
Σπύρος Μπιμπίλας για Πέτρο Φιλιππίδη: «Το θέμα είναι να βγει στο φως η αλήθεια, το ποιος θα δικαιωθεί, θα το δούμε»
3 Μαρτίου, 2025
Γερμανία: Βίντεο με το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς – Δύο νεκροί και 14 σοβαρά τραυματίες στο τροχαίο
3 Μαρτίου, 2025
Τρίκαλα: Διάρρηξη σε γνωστό κοσμηματοπωλείο – Οι δράστες άρπαξαν κοσμήματα αξίας άνω των 50.000 ευρώ
3 Μαρτίου, 2025
Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες σε καραμπόλα τεσσάρων αυτοκινήτων στην Κατεχάκη
3 Μαρτίου, 2025
Στον δρόμο της επιστροφής οι χιλιάδες καρναβαλιστές της Πάτρας – Το αδιαχώρητο στα ΚΤΕΛ Αχαΐας
3 Μαρτίου, 2025
Χειροπέδες σε δύο ανήλικους που επιτέθηκαν με μαχαίρι σε 19χρονο στο Ηράκλειο της Κρήτης και τον λήστεψαν
3 Μαρτίου, 2025
Η Σαντορίνη επιστρέφει σιγά σιγά στην κανονικότητα – Ανοίγουν τα σχολεία
3 Μαρτίου, 2025
Λαύριο: Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε διαπράξει 24 κλοπές
3 Μαρτίου, 2025