ΗΡΑΚΛΗΣ: Αγωγή έξωσης σε βάρος του ΟΑΣΘ που «αρνείται να πληρώσει τις οφειλές του»

Ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης «ο ΗΡΑΚΛΗΣ» με στόχο «να προασπίσει τα συμφέροντα των 1374 οικογενειών που απαρτίζουν τον συνεταιρισμό» προχώρησε σε αγωγή έξωσης σε βάρος του ΟΑΣΘ που αρνείται να πληρώσει τις οφειλές του προς τον «ΗΡΑΚΛΗ», όπως αναφέρει ο Συνεταιρισμός σε ανακοίνωσή του.

Μάλιστα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, χθες το απόγευμα έγινε η επίδοση της αγωγής από δικαστικό επιμελητή στα γραφεία του ΟΑΣΘ και σήμερα αναμένεται να κοινοποιηθεί και στα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών & Υποδομών. Η ακροαματική διαδικασία της αγωγής έξωσης έχει οριστεί για την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο ΗΡΑΚΛΗΣ διατηρεί απαιτήσεις κατά του ΟΑΣΘ:

  • από οφειλόμενα μισθώματα από το 2014, ήτοι πριν την κρατικοποίησή του και μέχρι και σήμερα (δηλαδή μετά την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ) συνολικού ποσού 7.952.279,85€ (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι τόκοι) καθώς ο ΟΑΣΘ συνεχίζει να κάνει χρήση των μισθίων ακινήτων ακόμη και μετά τη λήξη των μισθώσεων την 31.12.2018, καθώς και
  • από ένα δάνειο που είχε χορηγήσει ποσού 2.500.000€ (κατά κεφάλαιο μόνο).

Μάλιστα ο “ΗΡΑΚΛΗΣ” επισυνάπτει στην ανακοίνωσή του τον εξής πίνακα:

«Ο ΟΑΣΘ ενώ δεν αρνείται ότι κάνει χρήση των ακινήτων ακόμη και σήμερα λόγω της συνέχισης του συγκοινωνιακού του έργου (εξάλλου είναι προφανές) αρνείται την καταβολή μισθώματος/αποζημίωσης χρήσης. Ως εκ τούτου, το ποσό των οφειλομένων μισθωμάτων είναι βέβαιο ότι θα κερδηθεί δικαστικά από τον ΗΡΑΚΛΗ», σημειώνεται.

«Το παράδοξο είναι πως όλα αυτά τα χρόνια ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τον φόρο εισοδήματος για τα ποσά των μισθωμάτων που δεν εισπράττει και μάλιστα ο νόμιμος εκπρόσωπος του σύρεται ως κατηγορούμενος στα ποινικά δικαστήρια, για χρέη προς το Δημόσιο, επειδή ο ΗΡΑΚΛΗΣ αδυνατεί να καταβάλει τους φόρους για τα μισθώματα που δεν του καταβάλει ο ΟΑΣΘ», καταλήγει η ανακοίνωση.