Ηρακλής: Παραχώρηση χώρου παρκαρίσματος των εγκαταστάσεων στο ΑΧΕΠΑ

Στην παραχώρηση των εγκαταστάσεων του ΓΣ Ηρακλής στην διάθεση του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ενόψει των αυξημένων αναγκών του Νοσοκομειακού Ιδρύματος προχώρησε ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης με απόφαση της διοίκησης του και για την πράξη του αυτή η διοίκηση του Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες της.

Η σχετική ανακοίνωση του ΓΣ Ηρακλής αναφέρει: «Σε μια περίοδο που τα πάντα δείχνουν να αλλάζουν στη ζωή μας, ο Ηρακλής παραμένει πιστός στις αρχικές βάσεις πάνω στις οποίες δημιουργήθηκε, άνθισε και επί της ουσίας πορεύτηκε όλα τα αυτά τα χρόνια. Για όλους εμάς, όσους υπηρετούμε τον Ηρακλή από οποιοδήποτε πόστο, δεν διανοηθήκαμε ποτέ να παρεκκλίνουμε από την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης.Δεν διανοηθήκαμε ποτέ να μην προσφέρουμε ό,τι μπορούμε, όπως μπορούμε στεκούμενοι πάντα στο πλάι της κοινωνίας, όποτε χρειάζεται. Όπως είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε και σε αυτές τις δύσκολες για όλο τον κόσμο εποχές. Ως ΓΣ Ηρακλής έχουμε έρθει σε επαφή με την διοίκηση του ΑΧΕΠΑ, κατά την διάρκεια της οποίας δηλώσαμε ξεκάθαρα, ότι αν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο, πράγμα που απευχόμαστε, ο Σύλλογος μας είναι έτοιμος να διαθέσει όλους τους χώρους του Κοσμοπούλειου Αθλητικού Κέντρου για τη δημιουργία εγκαταστάσεων που θα αποσυμφορήσουν το ήδη επιφορτισμένο σύστημα Υγείας.Κίνηση που έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης απόφασης να διατηρούμε καθημερινά την καφετέρια του Κατσάνειου ανοικτή. Για να προσφέρουμε οτιδήποτε χρειαστεί στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, στους υπαλλήλους του γειτονικού ΑΧΕΠΑ. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς του Ήρωες.Ο Ηρακλής λοιπόν είναι πανέτοιμος να δείξει και πάλι το δρόμο, όπως το έπραξε και στο παρελθόν. Όπως το έπραξε τον Αύγουστο του 1917 όταν το τότε γήπεδο της ομάδας μας μετατράπηκε σε καταυλισμό πυροπαθών, όπως το έπραξε λίγα χρόνια αργότερα, κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ο Ηρακλής πρόσφερε ξανά το γήπεδό του το οποίο μετατράπηκε σε προέκταση στρατιωτικού νοσοκομείου. Όπως είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και τώρα σε μια προσπάθεια να φρενάρουμε την εξάπλωση του κορονοϊού.Τα πράγματα ενδεχομένως να δυσκολέψουν στο μέλλον. Αλλά εμείς τουλάχιστον έχουμε μάθει στα δύσκολα και θα το παλέψουμε. Μέχρι εκεί που δεν πάει. Μέχρι τέλους. Ξανά. Και αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε.

Άμεσα ανταποκρίθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στην ανακοίνωση του Γ.Σ. Ηρακλής για την παραχώρηση των χώρων προκειμένου να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στην καταπολέμηση του κορονοϊόυ.Με επιστολή που έφτασε στα γραφεία του ερασιτέχνη Ηρακλή ζητήθηκε από το την διοίκηση του ΑΧΕΠΑ να παραχωρηθούν τα πάρκινγκ που υπάρχουν στους Χορτατζηδες για την εξυπηρέτηση των γιατρών, νοσηλευτών και των υπάλληλων του νοσοκομείου.Το αίτημα έγινε αμέσως αποδεκτό και από αύριο Τετάρτη 25 Μαρτιου και όσο χρειαστεί τα πάρκινγκ τα διατεθούν αποκλειστικά για την χρήση των εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.Η είσοδος θα γίνεται από την οδό Αγίου Δημητρίου. Από το Γ.Σ. παρακαλούνται να μην γίνεται χρήση από οποιανδήποτε άλλον για να υπάρχει μεγαλύτερη διευκόλυνση των εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ».