This photo released on Tuesday, Nov. 5, 2019 by the Atomic Energy Organization of Iran shows centrifuge machines in Natanz uranium enrichment facility in central Iran. Iran announced on Monday that had started gas injection into a 30-machine cascade of advanced IR-6 centrifuges in Natanz complex. (Atomic Energy Organization of Iran via AP)

Ιρανική πηγή: Εάν το Ισραήλ χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις, η Τεχεράνη θα επανεξετάσει το πυρηνικό της δόγμα

Σε πιθανά αντίποινα του Ισραήλ στην επίθεση της Τεχεράνης την 1η Οκτωβρίου, η χώρα θα απαντήσει με χτυπήματα ίδιας κλίμακας, ανέφερε ενημερωμένη ιρανική πηγή στο RT. Οπότε στο σχέδιο του Ιράν για πιθανή επίθεση του Ισραήλ, είναι χτυπήματα σε ισραηλινές πετρελαϊκές, ηλεκτρικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις, ακόμη και επανεξέταση του πυρηνικού της δόγματος.

Η ίδια πηγή εξήγησε στο RT: «Με βάση τους διεθνείς νόμους και το δικαίωμα αυτοάμυνας, εάν το Ισραήλ επιτεθεί σε ιρανικές εγκαταστάσεις πετρελαίου, το Ιράν θα στοχεύσει τα τρία κύρια διυλιστήρια της οντότητας». Επιπλέον η πηγή επιβεβαίωσε ότι «εάν χτυπηθούν οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, τότε όλοι οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εντός της οντότητας θα καταστραφούν».

Η πηγή τόνισε ότι «σε περίπτωση ισραηλινής επίθεσης σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, η Τεχεράνη δεν θα ικανοποιηθεί με μια σκληρή απάντηση και στοχοποίηση ισραηλινών πυρηνικών εγκαταστάσεων, αλλά θα επανεξετάσει το πυρηνικό της δόγμα».

Υπενθυμίζεται πως ο σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Καμάλ Χαράζι, είχε δηλώσει πως «Το Ιράν θα πρέπει να αλλάξει το πυρηνικό του δόγμα εάν η ύπαρξή του απειλείται από το Ισραήλ» εγείροντας ανησυχίες για την ανάπτυξη ιρανικού πυρηνικού όπλου.

Η πηγή πρόσθεσε: «Εάν οι Ιρανοί πολίτες και τα πληθυσμιακά κέντρα εκτεθούν σε οποιαδήποτε βλάβη, οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα απαντήσουν στο ίδιο επίπεδο».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Cenergy Holdings: Στα 9 ευρώ η τιμή διάθεσης των μετοχών για την αύξηση κεφαλαίου
11 Οκτωβρίου, 2024
Η Εθνική Τράπεζα γιορτάζει τα 80 χρόνια της θυγατρικής της Stopanska Banka στη Βόρεια Μακεδονία
11 Οκτωβρίου, 2024
Πρόταση γάμου για την 29χρονη κόρη του Νότη Σφακιανάκη – Ποιος είναι ο εκλεκτός της καρδιάς της
11 Οκτωβρίου, 2024
Η ΑΒ Βασιλόπουλος ενισχύει τους τοπικούς παραγωγούς με στρατηγικές συνεργασίες σε όλη την Κρήτη
11 Οκτωβρίου, 2024
Τυφώνας Μίλτον: Στους 17 οι νεκροί – Διπλή καταστροφή στη Φλόριντα από τους ανεμοστρόβιλους και τις πλημμύρες
11 Οκτωβρίου, 2024
Τζορτζ Μπάλντοκ: Πνιγμός η αιτία θανάτου – Οι τοξικολογικές εξετάσεις και το μήνυμα της συντρόφου
11 Οκτωβρίου, 2024
5 Urban καλλιτέχνες μετατρέπουν το Moxy Athens City σε ζωντανό έργο Τέχνης
11 Οκτωβρίου, 2024
Τέμπη: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη συναυλία μνήμης απόψε στο Καλλιμάρμαρο
11 Οκτωβρίου, 2024
Καλάβρυτα: Νεκρός Άγγλος φωτογράφος στον φαράγγι του Βουραϊκού
11 Οκτωβρίου, 2024
Καλάβρυτα: Επιχείρηση για την ανάσυρση αλλοδαπού από δύσβατο σημείο – Κατέρρευσε ενώ φωτογράφιζαν άσκηση πολεμικών αεροσκαφών
11 Οκτωβρίου, 2024