Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου – «Η Ρωσία αντέχει να συντηρεί τον πόλεμό της δέκα ακόμη ημέρες»

Για 20η ημέρα συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία με τις εκρήξεις και τους βομβαρδισμούς να συνεχίζονται σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις στο Κίεβο.

Την ίδια ώρα, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησής του με αυτή της Ρωσίας θα συνεχιστούν σήμερα.

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν το πρωί στο Κίεβο, στην Οδησσό, στο Ουμάν στα κεντρικά και στο Χμελνίτσκι στα δυτικά.

Παράλληλα, εντείνεται η ανησυχία για τους αμάχους με αξιωματούχους στο Κίεβο να αναφέρουν πως μόνο οι επτά από τους δέκα ανθρωπιστικούς διαδρόμους που είχε συμφωνηθεί να ανοίξουν, λειτούργησαν.

Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου

Τουλάχιστον τρεις εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα το πρωί στο κέντρο του Κιέβου, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος βρίσκεται στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Η αιτία τους δεν είναι γνωστή μέχρι στιγμής. Ο δημοσιογράφος είδε στήλη καπνού να υψώνεται στον ουρανό όχι μακριά από το σημείο όπου βρίσκεται, ωστόσο αδυνατούσε να πάει εκεί εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας που επιβάλλουν οι ουκρανικές αρχές ως τις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Πεντάγωνο: Στάσιμες οι ρωσικές επιθέσεις

Σχεδόν όλες οι ρωσικές στρατιωτικές επιθέσεις στην Ουκρανία παραμένουν σε αδιέξοδο αφού το Σαββατοκύριακο σημειώθηκε μικρή πρόοδος, σύμφωνα με ενημέρωση του Πενταγώνου. Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται ακόμη περίπου 15 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου, δήλωσε αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ πίστευαν ότι η Ρωσία προσπαθούσε «να διεισδύσει με δυνάμεις που κινούνταν στα βόρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Οι επιθέσεις στις πόλεις Τσερνίχιβ και Χάρκοβο παραμένουν επίσης χωρίς πρόοδο , είπε ο αξιωματούχος.

«Η Ρωσία αντέχει να συντηρεί τον πόλεμό της δέκα ακόμη ημέρες»

Αυτό δήλωσε ο αντιστράτηγος Μπεν Χότζες, ο οποίος παλαιότερα διοικούσε τις χερσαίες δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Ο Χότζες πιστεύει ότι για να συνεχιστεί ο πόλεμος της Ρωσίας λείπουν τρία πράγματα: χρόνος, ανθρώπινο δυναμικό και πυρομαχικά.