Ισχυρή εκπροσώπηση της Ιταλίας στην ΕΕ, θέλει η Μελόνι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός θέλει, μεταξύ άλλων, να εξασφαλίσει έναν ισχυρό επίτροπο. Είτε διατηρώντας το ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, είτε στοχεύοντας σε έναν τομέα ανάλογου βάρους, όπως της ενέργειας. 

«Το G7 της Απουλίας ήταν αναμφισβήτητα απόλυτη επιτυχία. Έμειναν όλοι με ανοικτό το στόμα». δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι,με ισχυρή δόση αυτοπεποίθησης.

Σύμφωνα με τον Τύπο, μάλιστα, η Ιταλίδα πρωθυπουργός θα ζητήσει από τις Βρυξέλλες «να δοθεί στο εξής στην χώρα της ο ρόλος που της αξίζει». Η Μελόνι δηλαδή θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί όσο γίνεται περισσότερο την επιτυχία της στις ευρωεκλογές και τη διοργάνωση της τριήμερης συνόδου κορυφής των «ισχυρών του πλανήτη» στην Απουλία της Κάτω Ιταλίας.Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την ολοκλήρωση της συνόδου, υπογράμμισε ότι το ενδεχόμενο δεύτερης θητείας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή «θα πρέπει να αξιολογηθεί». «Όταν θα υπάρξει συνολική πρόταση, θα δούμε ποιες θα είναι οι επιλογές και για τις υπόλοιπες θέσεις μεγάλης ευθύνης στους ευρωπαϊκούς θεσμούς» είπε χαρακτηριστικά.