Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική: Καταρρακτώδης βροχή, χαλάζι και μεγάλο μποτιλιάρισμα – Οι περιοχές που «σαρώνει» η κακοκαιρία

Ισχυρή καταιγίδα σημειώνεται αυτή την ώρα στην πρωτεύουσα, ενώ τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να «χτυπήσουν» τις περισσότερες περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες.

Αυτή την ώρα βρέχει στα βόρεια προάστια με αποτέλεσμα να έχει δημιοηργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ημέρες έως την Τρίτη καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα σαρώσουν την χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά ως αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας πάνω από την Ευρώπη και της κίνησης του αεροχειμάρρου.

Κίνηση στους δρόμους: Μεγάλο μποτιλιάρισμα τώρα

Μεγάλο μποτιλιάρισμα στο ύψος του «Δαχτυλιδιού» στο Μαρούσι, επί της λεωφόρου Κηφισίας, καταγράφεται αυτή την ώρα, με τους οδηγούς να ταλαιπωρούνται στο τιμόνι.

Μποτιλιαρισμένη και η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Πειραιά στο ύψος της Μεταμόρφωσης.

Πλημμύρισε η Πατρών – Πύργου και διακόπηκε η κυκλοφορία

Ο βροχερός καιρός μετέτρεψε σε ποτάμι την Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στο 55ο χλμ. στο ύψος της διασταύρωσης Μεσονερίου. Αποτέλεσμα, η κυκλοφορία να διακοπεί και δεκάδες οχήματα να σχηματίζουν μεγάλες ουρές και στα δύο ρεύματα, αναφέρει το Ilialive.gr.

Δυστυχώς, στο σημείο που έχει διακοπεί η κυκλοφορία δεν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή για να φύγουν τα οχήματα, αυτοκίνητα και νταλίκες.

Πλημμύρισαν δρόμοι από την ισχυρή βροχόπτωση στην Εύβοια

Έντονη βροχόπτωση πλήττει εδώ και λίγη ώρα την Εύβοια και τους όμορους δήμους.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν αυτή την ώρα περιοχές του Νομού τόσο στο Βορρά όσο και στο Νότο με κυρία χαρακτηριστικά την έντονη βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους.

Σε αρκετά σημεία το οδόστρωμα στη Νότια Εύβοια έχει πλημμυρίσει και χρειάζεται μεγάλη προσοχή όσους μετακινούνται αυτή την ώρα.

Μέχρι στιγμής τα μόνα προβλήματα που έχουν αναφερθεί είναι η διακοπή του σήματος σε τηλεοπτικούς αναμεταδότες σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας αλλά και προσωρινές διακοπές ρεύματος σε άλλες.

Ζάκυνθος: Σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλο το νησί

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η πρωτοφανής κακοκαιρία που “σάρωσε” τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τη Ζάκυνθο. Από τη δυνατή μπόρα δημιουργήθηκαν προβλήματα τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και σε σπίτια και καταστήματα.

Η μεγάλη κακοκαιρία έπληξε κυρίως την πόλη της Ζακύνθου, το Αργάσι, το Καλαμάκι και το Βασιλικό όπου σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, ενώ τόνοι λάσπης έκλεισαν τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από το Αργάσι προς το Βασιλικό.

Νωρίτερα, κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή του Κρυονερίου, αλλά χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των Αρχών ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.Οι δυνατοί άνεμοι ξήλωσαν τη στέγη από το κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Ζακύνθου και τη μετέφεραν στον πίσω δρόμο με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένο όχημα.

Τέλος, σε πολλά χωριά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από τους τεράστιους όγκους νερού που έπεσαν στο νησί.

Οι περιοχές που «σαρώνει» η κακοκαιρία

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, έως την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα σαρώσουν τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ως αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας πάνω από την Ευρώπη και της κίνησης του αεροχειμάρρου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σήμερα, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά και στα βορειοανατολικά αναμένεται να είναι τοπικά έντονα και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.

Από τις απογευματινές ώρες και σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, εκτός από τα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα, όπου οι τοπικές βροχές και καταιγίδες θα διατηρηθούν και κατά τις βραδινές ώρες.

Ειδυλλιακές εικόνες στο Σέλι Ημαθίας που ντύθηκε στα λευκά – Τα πρώτα χιόνια στο γραφικό χωριό

Μπορεί έως και την ερχόμενη Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες να πλήξουν πολλές περιοχές της Ελλάδας και οι αεροχείμαρροι να κυκλοφορούν στο ουρανό της χώρας μας για τουλάχιστον έξι ημέρες, ωστόσο ήρθαν και τα χιόνια σε ορεινούς όγκους.

Σε μεγάλα υψόμετρα της Βορείου Ελλάδος από νωρίς σήμερα το πρωί άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες. Όπως στο Σέλι Ημαθίας, όπου η κάτοικοι του χωριού ξύπνησαν σήμερα το πρωί αντικρίζοντας ένα πανέμορφο λευκό τοπίο.

Το ορεινό χωρίο της Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται σε υψόμετρο 1.450 μέτρων όπου ο μόνιμος πληθυσμός του δεν ξεπερνά τα 100 άτομα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Νασράλα κήρυξε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Θρήνος στον Λίβανο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από δέντρο στην Άσσηρο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Έκανε «περίπατο» με Κέντρικ Ναν και πέρασε στον τελικό του Super Cup
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θάνατος Νασράλα: Σε αναζήτηση «απάντησης» η Χεζμπολάχ – Σε συναγερμό το Ισραήλ, αναμένει σκληρό ιρανικό χτύπημα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Τροχαίο με νεκρό 70χρονο στην Κρήτη
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ: Ο διοικητής του μετώπου με το Ισραήλ σκοτώθηκε μαζί με τον Νασράλα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Hellenic Train: Κανονικά τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σέρρες από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Ερμού: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 23χρονο και άρπαξαν χρυσή αλυσίδα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Κέρκυρα: «Πες μας την αλήθεια για το παιδί σου» – Πώς ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Εκτός ελέγχου η βία των ανηλίκων – Αιματηρά επεισόδια και τραυματίες
28 Σεπτεμβρίου, 2024