Ισπανία: Έφοδος της Europol στην ομοσπονδία και το σπίτι του Ρουμπιάλες

Σύμφωνα με τη La Sexta, ένα από τα σπίτια που ερευνούν οι πράκτορες της UCO είναι αυτό του Λουίς Ρουμπιάλες στη Γρανάδα, όπου αναζητούν έγγραφα και συμβόλαια.

Η Κεντρική Επιχειρησιακή Μονάδα (UCO) της Πολιτικής Φρουράς έκανε έφοδο στη Βασιλική Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με αφορμή έρευνα που σχετίζεται με παράτυπες συμβάσεις τα τελευταία πέντε χρόνια και έχει προβεί σε -τουλάχιστον- 7 συλλήψεις, σύμφωνα με πηγές του EFE (σ.σ. ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων).

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα των αρμόδιων αρχών αφορά παρατυπίες σε συμβόλαια από το 2018 ως το 2023, κατά την περίοδο που ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο Λουίς Ρουμπιάλες, ο οποίος εκδιώχθηκε από τη θέση μετά το σκάνδαλο με το φιλί στην Τζένι Ερμόσο.

Οι αστυνομικές έρευνες διεξάγονται υπό την καθοδήγηση του Πρωτοδικείου και τις Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος.

Επιπλέον, την επιχείρηση υποστηρίζει η EUROPOL και πραγματοποιούνται έφοδοι σε διάφορες επαρχίες σε όλη την Ισπανία.

Οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις αποτελούν μέρος έρευνας που συνδέεται με υποτιθέμενες εγκληματικές πράξεις που σχετίζονται με διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το Πρωτοδικείο είναι αυτό που άρχισε να ερευνά τη σύμβαση για τη μεταφορά του Super Cup στη Σαουδική Αραβία που υπέγραψε ο τότε πρόεδρος της ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, με τον επιχειρηματία και πρώην ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ.