FILE - Israel's Iron Dome anti-missile system fires to intercept a rocket launched from the Gaza Strip towards Israel, near Ashkelon, Israel, Thursday, May 11, 2023. Since Israel activated the Iron Dome in 2011, the cutting-edge rocket-defense system has intercepted thousands of rockets fired from the Gaza Strip. By Israeli military estimates, Hamas has already fired 7,000 rockets into Israel during the current war. (AP Photo/Ariel Schalit, File)

Ισραήλ: Aναχαιτίστηκε πύραυλος που πιθανότατα εκτοξεύτηκε από την Υεμένη

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πως «πιθανόν αναχαίτισε» πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, ενώ είχε ήδη ανακοινώσει την εξουδετέρωση την προηγουμένη ακόμη ενός «βλήματος» που εκτοξεύτηκε από την ίδια χώρα,

Αφού «ήχησαν σειρήνες σε ορισμένο αριθμό περιοχών του κεντρικού Ισραήλ, έγιναν πολλές προσπάθειες για να αναχαιτιστεί πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοινωθέν που δημοσιοποίησε περί τις 03:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

«Ο πύραυλος πιθανόν αναχαιτίστηκε», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας πως δεν αναφέρθηκαν ούτε τραυματισμοί ούτε ζημιές.

Χθες Δευτέρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι αναχαίτισε βλήμα ερχόμενο από την Υεμένη «προτού εισέλθει» στον ισραηλινό εναέριο χώρο, καθώς και drone από την ίδια χώρα στο νότιο Ισραήλ.

Οι υεμενίτες αντάρτες Χούθι ανέλαβαν το βράδυ της Δευτέρας με ανακοίνωσή της την ευθύνη για την εκτόξευση «υπερηχητικού πυραύλου τύπου ‘Παλαιστίνη 2’» εναντίον στόχου στη Γιάφα (προάστιο του Τελ Αβίβ) και την επίθεση με τέσσερα drones στην ίδια περιοχή.

Πρόσθεσαν πως θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους εναντίον του Ισραήλ ως «το τέλος της επίθεσης εναντίον των Παλαιστίνιων».

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, οι Χούθι, που ελέγχουν την υεμενίτικη πρωτεύουσα Σανάα και το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης, εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

Οι υεμενίτες αντάρτες λένε πως προχωρούν στις επιθέσεις αυτές σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Γάζα. Βάζουν επίσης στο στόχαστρο πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν που συνδέονται κατ’ αυτούς με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Σε αντίποινα, το Ισραήλ εξαπέλυσε επανειλημμένα βομβαρδισμούς εναντίον διαφόρων υποδομών στην Υεμένη που χρησιμοποιούνται από τους Χούθι, ειδικά στη Σανάα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σύρος-Βουτσίνος: «Έλαβα αγωγή απ’το Κράτος ότι μου παίρνει τα κτήματα γιατί λέει δεν μου ανήκουν»
21 Φεβρουαρίου, 2025
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Τραμπ – Ζελένσκι: «Δεν είναι σημαντική η παρουσία του στις συνομιλίες» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
21 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Βρέθηκαν τρία καταγραφικά από την διαδρομή που ακολούθησε ο 39χρονος
21 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Πήρε προαγωγή ο ψυχίατρος που είχε εξετάσει τον 33χρονο που παρέσυρε με το όχημά του την άτυχη Ράνια
21 Φεβρουαρίου, 2025
Μαγνησία: Πειθαρχική δίωξη στον διευθυντή σχολείου όπου μαθητής τραυμάτισε συμμαθητές του
21 Φεβρουαρίου, 2025
Εurobasket 2025: Η Εθνική… άλωσε στην παράταση 93-89 την Τσεχία και πέρασε στα τελικά με υπογραφή Παπαπέτρου και Τολιόπουλου
21 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση με μαχαίρι στο μνημείο Ολοκαυτώματος του Βερολίνου – Ένας σοβαρά τραυματίας
21 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανικές εκλογές: Προβάδισμα για Μερτς, δεύτερη δύναμη το AfD – Τρίτος ο Σολτς σύμφωνα με δημοσκόπηση
21 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη άντρας κοντά στον ΟΣΕ Οινοφύτων – Επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε γυναίκες
21 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Μέχρι πότε θα κρατήσει ο ισχυρός παγετός – Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα
21 Φεβρουαρίου, 2025