REUTERS/Ilan Rosenberg

Ισραήλ: Εκατοντάδες νεκροί Ισραηλινοί από την επίθεση της Χαμάς

Φλέγεται η Μέση Ανατολή με την Χαμάς να εξαπολύει επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Σε ενημέρωση, το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης αναφέρει οτι οι νεκροί ξεπερνάνε τους 200 και κάνει λόγο για 1.600 τραυματίες.

Από την άλλη, το ισραηλινό δίκτυο N12 μετέδωσε ότι περίπου 50 ισραηλινοί όμηροι κρατούνται από ενόπλους της Χαμάς στο κιμπούτς Μπίρι κοντά στο σύνορο με τη Γάζα.

Νετανιάχου: «Θα κάνουμε τον εχθρό να πληρώσει τεράστιο τίμημα»

Νέο μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας για τον πόλεμο της Χαμάς.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε: «Από σήμερα το πρωί, το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου». Μάλιστα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ο πρώτος στόχος του στρατού είναι να καθαρίσει όλες τις νότιες κοινότητες από «τρομοκράτες που είχαν διεισδύσει σε αυτές» και να «αποκαταστήσει την ασφάλεια και την ειρήνη σε όλες τις κοινότητες που υπέστησαν την επίθεση».

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι ο δεύτερος στόχος του στρατού είναι «να κάνει τον εχθρό να πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα» και ο τρίτος να εξασφαλίσει άλλες δυνητικά βίαιες αρένες «έτσι κανείς άλλος δεν θα σκεφτεί να συμμετάσχει σε αυτόν τον πόλεμο».

«Σε περίοδο πολέμου, όλοι πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Καλώ όλους τους πολίτες του Ισραήλ να ενωθούν, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας – τη νίκη σε αυτόν τον πόλεμο», είπε.