Ισραήλ: «Εξουδετερώθηκε» ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε σε στάση λεωφορείου – Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες

Διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε η αστυνομία ενώ ανακοίνωσε ότι ο οδηγός του οδηγού «εξουδετερώθηκε».

Πάνω από 33 άτομα τραυματίστηκαν όταν φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου γεμάτη με κόσμο, το πρωί της Κυριακής, κοντά στο Γκλιλότ στο κεντρικό Ισραήλ, ανέφερε η ισραηλινή υπηρεσία πρώτων βοηθειών Magen David Adom (MDA). Ένα άτομο σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα της επίθεσης, σύμφωνα με το ιατρικό κέντρο Sourasky. Πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο πυροβόλησαν εναντίον του οδηγού του φορτηγού και τον εξουδετέρωσαν, ανέφερε η αστυνομία του Ισραήλ και μεταδίδει η Jerusalem Post.

Νωρίτερα, η MDA ανέφερε ότι οι τραυματιοφορείς περιέθαλψαν έξι σοβαρά τραυματίες και επτά λιγότερο σοβαρά τραυματισμένα άτομα. Περίπου 20 άτομα που έφεραν ελαφρά τραύματα και άλλα τέσσερα σε σοκ περιθάλπονται από τους γιατρούς, ανέφερε η MDA, προσθέτοντας ότι η πλειονότητα των θυμάτων ήταν ενήλικες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, «λεωφορείο αποβίβαζε επιβάτες σε στάση όταν ένα φορτηγό έπεσε επάνω στο λεωφορείο και τους επιβάτες». «Πολίτες πυροβόλησαν τον οδηγό του φορτηγού και τον εξουδετέρωσαν».

Η Χαμάς χαιρέτισε με ανακοίνωσή της μία «ηρωική επιχείρηση» που πραγματοποιήθηκε κοντά «στο αρχηγείο της Μοσάντ». «Αποτελεί φυσική απάντηση στα εγκλήματα της (ισραηλινής) κατοχής κατά του παλαιστινιακού λαού μας στην Γάζα, στην Δυτική Οχθη, στην Ιερουσαλήμ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο άνδρας «επιτάχυνε το αυτοκίνητό του προς την κατεύθυνση των στρατιωτών που διεξήγαγαν αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή της Χίζμα και στην συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητό του κρατώντας μαχαίρι και προσπάθησε να μαχαιρώσει τους στρατιώτες, οι οποίοι τον σκότωσαν».

Ένας αυτόπτης μάρτυρας και ιδιοκτήτης τοπικού εστιατορίου δήλωσε στο Walla ότι είδε το φορτηγό να κατευθύνεται με ταχύτητα προς μια ομάδα ανθρώπων και ότι, μετά τη σύγκρουση, είδε τον οδηγό να προσπαθεί να επιτεθεί σε έναν τοπικό αστυνομικό. Η μαρτυρία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους αξιωματούχους.

Το Ισραήλ οργανώνει σήμερα τελετές κατά την πρώτη επέτειο της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Με υψηλές θερμοκρασίες η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου – Πότε θα χαλάσει ο καιρός
28 Οκτωβρίου, 2024
Βόλος: Πρόστιμο 500 ευρώ σε μαθήτρια που αρνήθηκε να πάει μάρτυρας σε υπόθεση bullying
27 Οκτωβρίου, 2024
Χαλκιδική: Νέες αποκαλύψεις για την 8χρονη που βρέθηκε νεκρή σε πισίνα κατασκήνωσης
27 Οκτωβρίου, 2024
Αμαλιάδα: «Σε ηλικία 8 ετών είχε σκηνοθετήσει την απαγωγή της»
27 Οκτωβρίου, 2024
Κοιμάται στο ελαιοτριβείο για να μην τον κλέψουν
27 Οκτωβρίου, 2024
ΠΟΥ για Γάζα: «Η κατάσταση στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα είναι καταστροφική»
27 Οκτωβρίου, 2024
Φλώρινα: Πώς δηλητηριάστηκαν 14 άτομα από διαρροή αερίου σε ξενοδοχείο
27 Οκτωβρίου, 2024
Πάτρα: Στο στόχαστρο των Αρχών δύο μονοπρόσωπες εταιρίες – Πώς εμπλέκεται η Καθολική Εκκλησία
27 Οκτωβρίου, 2024
Λαμία: Η εταιρεία που προκάλεσε τροφική δηλητηρίαση σε 63 μαθητές επιστρέφει με… νέα σύμβαση
27 Οκτωβρίου, 2024
Ιωάννινα: Συνελήφθησαν μέλη σπείρας που εξαπατά τηλεφωνικά ηλικιωμένους, προσποιούμενοι τους γιατρούς
27 Οκτωβρίου, 2024