Ισραήλ: Βίντεο από την επίθεση ενόπλων εναντίον πεζών κοντά στην Ιερουσαλήμ – Στους τρεις οι νεκροί

Δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων που περίμεναν σε στάση λεωφορείου και περαστικών κοντά σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο στην είσοδο της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μία 24χρονη γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο ηλικωμένοι κατέληξαν λίγο αργότερα στο νοσοκομείο. Άλλοι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σκληρές εικόνες από τη στιγμή της επίθεσης κάνουν ήδη το γύρο του διαδικτύου. Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται ο ένας εκ των δραστών να σταματά μπροστά στη στάση και να πυροβολεί εναντίον των πεζών και να προσπαθεί να διαφύγει όταν περαστικός τον προσεγγίζει και τον πυροβολεί. Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για πολίτη, ο οποίος έφερε όπλο.

Η αστυνομία του Ισραήλ ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι οι δύο δράστες της επίθεσης “εξουδετερώθηκαν επί τόπου”.

«Δύο τρομοκράτες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και ήταν οπλισμένοι ο ένας με Μ-16 και ο άλλος με πιστόλι» άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου γύρω στις 07:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ Ντορόν Τόργκεμαν στους δημοσιογράφους από το σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες «εξουδετερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και έναν περαστικό», με τον Τόργκεμαν να διευκρινίζει ότι ήρθαν από την Ανατολική Ιερουσαλήμ.