Ισραηλινό κανάλι αποκαλύπτει βίντεο που ισχυρίζεται ότι δείχνει το νοσοκομείο να βομβαρδίζεται από τη Γάζα

Βίντεο με το οποίο ισχυρίζεται ότι ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου Αλ Αχλί προέκυψε μέσα από τη Γάζα, δημοσίευσε σε αποκλειστικότητα το Κανάλι 12 του Ισραήλ.

Το βίντεο που παρουσίασε το κανάλι καταγράφει ένα στατικό πλάνο που σύμφωνα με το κανάλι -αλλά και την ισραηλινή κυβέρνηση – απεικονίζει τόσο το σημείο εκτόξευσης του πυραύλου όσο και το νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε αναλυτής του Channel 12 στο βίντεο μπορεί κανείς να δει «τις ρουκέτες να εκρήγνυνται πάνω από το νοσοκομείο», απόδειξη – σύμφωνα με τους ίδιους – ότι προήλθε από τη Γάζα.

Την ισλαμιστική «Τζιχάντ» δείχνει το Ισραήλ

Με μία ανάρτηση που δείχνει βίντεο που μετέδωσε το Al Jazeera, ο επίσημος λογαριασμός του κράτους του Ισραήλ θέλει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, ότι την ευθύνη του λουτρού αίματος, μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, την έχει η Ισλαμική Τζιχάντ.

Σύμφωνα με τα όσα δείχνει το βίντεο, πύραυλος της Ισλαμικής Τζιχάντ αστόχησε και χτύπησε το νοσοκομείο, προκαλώντας την ασύλληπτη τραγωδία, που στοίχισε τη ζωή σε 500 ανθρώπους. Αρχικά, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δήλωσαν ότι η προκαταρκτική έρευνα δείχνει πως η έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας προκλήθηκε από αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων της Χαμάς.

Τον ισχυρισμό του Ισραήλ συμμερίζεται ο Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα προσφέρει στο Ισραήλ ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί, καθώς διεξάγει πόλεμο εναντίον της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς. Είπε ακόμη ότι η Χαμάς είναι χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος για τις δολοφονίες ισραηλινών πολιτών σε μια αιφνιδιαστική επίθεση στις 7 Οκτωβρίου, η οποία πυροδότησε την τελευταία ισραηλινο-παλαιστινιακή βία.

Δήλωσε «λυπημένος και εξοργισμένος» από την έκρηξη που σημειώθηκε σε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας την Τρίτη και η οποία, σύμφωνα με τη Χαμάς, σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους, αλλά πρόσθεσε ότι φαίνεται πως η «άλλη ομάδα» ήταν υπεύθυνη, αναφερόμενος στους Παλαιστίνιους μαχητές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι 31 Αμερικανοί ήταν μεταξύ των περισσότερων από 1.300 Ισραηλινών που σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.