Ιταλία: Ανοικτά της Σικελίας ρωσικό πλοίο που φέρεται να επιβαίνουν πάνω από 100 κατάσκοποι

Η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει ότι πλοίο συμφερόντων της Ρωσίας βρίσκεται ανοικτά της Σικελίας και μεταφέρει 146 άτομα, τα οποία φέρεται να είναι κατάσκοποι της Μόσχας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΑΠΕ, το συγκεκριμένο πλοίο μήκους 95 μέτρων ονομάζεται Vasily Tatishchev, όμως είναι γνωστό στο ΝΑΤΟ με την κωδική ονομασία Meridian. Όπως λοιπόν ανέφερε η ιταλική εφημερίδα, οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες στο πλοίο είναι κατάσκοποι των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι ειδικεύονται στον εντοπισμό και ανάλυση των μηνυμάτων που στέλνουν οι «μη φιλικές προς τη Ρωσία χώρες», μέσω ραντάρ.

Επίσης, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι το Meridian βρίσκεται βόρεια της Τυνησίας και ότι παρακολουθεί -όπως όλα δείχνουν- την άσκηση του ΝΑΤΟ «Mare Aperto» (Ανοικτή Θάλασσα) η οποία θα είναι σε εξέλιξη μέχρι τις 27 Μαΐου, με τη συμμετοχή πάνω από 30 πλοίων και υποβρυχίων και μεγάλου αριθμού αεροσκαφών.

Ήδη στις 24 του περασμένου Ιανουαρίου, φρεγάτα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού είχε παρέμβει για να απομακρύνει το Meridian από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο είχε μόλις αποπλεύσει από την Τουλόν της νότιας Γαλλίας.

-Ad-