Ιταλία: Δύο οδηγοί τραυματίστηκαν από κατάρρευση γέφυρας

Γέφυρα σε έναν συνήθως πολυσύχναστο δρόμο στη βόρεια Ιταλία κατέρρευσε σήμερα, όμως μόνο δύο οδηγοί ενεπλάκησαν στο ατύχημα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορονοϊού έχουν σχεδόν σταματήσει την κυκλοφορία.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε πως η μήκους 260 μέτρων γέφυρα κοντά στην πόλη Άουλα, περίπου στο μέσο της απόστασης ανάμεσα στη Γένοβα και τη Φλωρεντία, στο βόρειο άκρο της Τοσκάνης, κατέρρευσε στις 10.25 τοπική ώρα (11:25 ώρα Ελλάδας).

Τα μέτρα περιορισμού που επέβαλε η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν μειώσει δραστικά την κυκλοφορία σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένου και του αυτοκινητοδρόμου αυτού, γνωστού ως SS330.

Μια ομάδα της πυροσβεστικής εξακολουθεί να βρίσκεται στο σημείο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Δύο οδηγοί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, πρόσθεσε.

Τη διαχείριση της γέφυρας είχαν προηγουμένως οι επαρχιακές αρχές προτού τεθεί υπό τη διαχείριση της ANAS, μιας εταιρίας που ελέγχεται από τον κρατικής ιδιοκτησίας όμιλο σιδηροδρόμων Ferrovie dello Stato.

Η υπουργός Μεταφορών Πάολα ντε Μικέλι δήλωσε ότι ζήτησε από την ANAS λεπτομερή έκθεση.

Σαράντα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Αύγουστο του 2018 από την κατάρρευση μιας γέφυρας στην Γένοβα την οποία διαχειριζόταν ο όμιλος υποδομών Atlantia.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραμπ: «Βρίσκομαι σε σοβαρές συζητήσεις με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μερτς: «Σημαντική νίκη για το ΕΛΚ και την Ευρώπη»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία: Οι επιλογές του Μερτς – Οι συσχετισμοί και οι διαπραγματεύσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού – «Ο Γεράσιμος ακόμη ανασαίνει αλλά όπως ήταν δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πλημμεληματική δίωξη σε έξι πρόσωπα για τον θάνατο 2,5 ετών κοριτσιού στον «Άγιο Στυλιανό» Θεσσαλονίκης
24 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Διπλωματικές ζυμώσεις στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Με δικό τους ψήφισμα για την Ουκρανία οι ΗΠΑ – Η Γαλλία αναμένεται να προτείνει τροπoποιήσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Φάμελλος: Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να λειτουργεί ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης – Η ευθύνη για την σύγκρουση των τρένων από το 2019 και μετά
24 Φεβρουαρίου, 2025
Μενίδι: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο – Επί τόπου τα ΤΕΕΜ
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η τραγουδίστρια Ρομπέρτα Φλακ – Γνωστή για το “Killing Me Softly With His Song”
24 Φεβρουαρίου, 2025