“Italiana”: Σήμερα η παρουσίαση του portal του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών

Σήμερα το μεσημέρι παρουσιάζεται το νέο portal “Italiana”, του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ιταλικής πρεσβείας στην Ελλάδα, σε online συνέντευξη τύπου θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου portal “Italiana”, του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών, μια πλατφόρμα προώθησης του ιταλικού πολιτισμού, της ιταλικής γλώσσας και δημιουργικότητας.

To portal θα παρουσιαστεί σήμερα, 25 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι (11:00 Ιταλίας) και θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι YouTube του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών, στην ακόλουθη διεύθυνση: https://www.youtube.com/user/MinisteroEsteri. Θα αναμεταδοθεί επίσης αυτόματα μέσω της ιστοσελίδας του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών. Από την ίδια ημερομηνία, η πλατφόρμα θα είναι επισκέψιμη στη διεύθυνση italiana.esteri.it.

Στο “Italiana”, θα προβάλλεται δωρεάν ένα ποιοτικό πολιτιστικό προϊόν στα ιταλικά και στα αγγλικά, συμπεριλαμβανομένων σειρών web, ντοκιμαντέρ, podcast και ταινιών μικρού μήκους που θα αφηγούνται την Ιταλία του σήμερα – μια χώρα δημιουργική, ευέλικτη, δυναμική και ανοιχτή. Στην ιστοσελίδα θα βρίσκονται στην διάθεση των ενδιαφερομένων οι πολιτιστικές πρωτοβουλίες που υλοποιεί και προωθεί ή διαδίδει το ιταλικό διπλωματικό και πολιτιστικό δίκτυο, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου θα παρουσιαστούν τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας “Italiana” και το περιεχόμενό της, που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή περισσότερων από 170 καλλιτεχνών, επαγγελματιών και εταιρειών από τον κόσμο του πολιτισμού και της δημιουργικότητας.

Εκτός από την προσφορά ψυχαγωγίας και πολιτιστικού περιεχομένου, η πλατφόρμα “Italiana” θα αποτελεί το κύριο κανάλι για τη διάδοση ειδήσεων και άρθρων σχετικά με εκδηλώσεις και έργα αφιερωμένα στον ιταλικό πολιτισμό και τη γλώσσα σε όλο τον κόσμο. Όλα αυτά θα μπορείτε να τα εξερευνήσετε χάρη σε έναν διαδραστικό χάρτη που θα επιτρέπει την πρόσβαση στις πολυάριθμες πρωτοβουλίες του παγκόσμιου ιταλικού πολιτιστικού δικτύου, το οποίο περιλαμβάνει Ιταλικά Μορφωτικά Ινστιτούτα, Ιταλικά Σχολεία, Έδρες και Τμήματα ιταλικών σπουδών σε ξένα Πανεπιστήμια αλλά και Αρχαιολογικές Αποστολές που υποστηρίζονται από την Ιταλία.