Ιταλική Πρεσβεία: Δύο προτάσεις για ένα weekend αλά… ιταλικά

Η ιταλική Πρεσβεία μέσω ανακοίνωσής της κάνει δύο προτάσεις για ένα weekend αλά… Ιταλικά.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

1) Το Σάββατο 9 Απριλίου, από τις 10.30 έως τις 20.00 πραγματοποιείται στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, το φιλανθρωπικό Bazaar της Co.As.It- Επιτροπής Συμπαράστασης Ιταλών της Αθήνας που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια.

Πρόκειται για έναν σύλλογο εθελοντών που εδώ και δεκαετίες προσφέρει πολύτιμο έργο συνδράμοντας τα μέλη της Ιταλικής παροικίας της Ελλάδος που βρίσκονται κατάσταση οικονομικής ανέχειας, φροντίζοντας, πάντα σε πλήρη συνεργασία με την Πρεσβεία, κυρίως ηλικιωμένους, παιδιά και αδύναμους Ιταλούς πολίτες.

Με τα έσοδα του Bazaar εξασφαλίζεται αυτή τη δυνατότητα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας και του Δήμου Αθηναίων, θα έχει κανείς την δυνατότητα να αγοράσει και να γευθεί σπεσιαλιτέ της Ιταλίας (πίτσα, σικελικά καννόλι, κρασιά, πασχαλινή κολόμπα και άλλα πολλά!), υπό τον ήχο ιταλικής μουσικής.

2) Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου η Πρεσβεία της Ιταλίας συμμετέχει στην πρωτοβουλία “Open House Athens”(@openhouseathens): Δίνεται η ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί να επισκεφθεί -κατά τη διάρκεια μιας σύντομης ξενάγησης που πραγματοποιείται από τους εθελοντές του Open House Athens- τον πρώτο όροφο του κτιρίου που σχεδίασε ο Ernst Ziller, πραγματικό διαμάντι νεοκλασικού στιλ που κοσμεί την Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ωράριο και το πώς μπορείτε να συμμετάσχετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα openhouseathens.gr