«Ήταν συναδελφική και προσέφερε πάντα βοήθεια» – Συνάδελφοι μιλούν για την 30χρονη δημοσιογράφο που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

Φυλάκιση 12 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στο δημοσιογράφο της ΕΡΤ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της συντρόφου του.

Το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή του να είναι μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι για την προστασία της παθούσας, που είναι η μη προσέγγιση και η απαγόρευση επικοινωνίας με οποιαδήποτε τρόπο (φυσικά, τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά) μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ένοχη του δημοσιογράφου όπως κατηγορείται για ενδοοικογενειακή απειλή, κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Το χρονικό

Η σύντροφός του, επίσης δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, κατήγγειλε ότι την χτύπησε και την έστειλε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής (23/6), αλλά η καταγγελία έγινε την Τετάρτη (26/6) από τη δημοσιογράφο στη ΓΑΔΑ και ο δημοσιογράφος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

«Ήταν συναδελφική και προσεγγίσιμη»

Αποκλειστικά στο MEGA και στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» μίλησε ο Κώστας Κορέλης, δημοσιογράφος και μέλος Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ο οποίος μίλησε για την 30χρονη δημοσιογράφο, την οποία γνωρίζει από το ελεύθερο ρεπορτάζ.

«Ήταν πάρα πολύ συναδελφική, ήταν μία συνάδελφος που προσέφερε πάντα τη βοήθειά της. Μάλιστα, είχε και έκδηλο ενδιαφέρον όσον αφορά το ρεπορτάζ. Δεν είχε δώσει καμία λαβή στο να πούμε ότι ήταν άνθρωπος που δεν ήταν προσεγγίσιμος. Ήταν ένας άνθρωπος προσεγγίσιμος και στο ρεπορτάζ και στη συμπεριφορά της», είπε.

«Σε προσωπικό επίπεδο η συνάδελφος ποτέ δεν μιλούσε. Νομίζω κιόλας ότι ίσως το γνώριζαν και πολύ λίγοι», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κορέλης σημείωσε πως έχουν επιληφθεί τα πειθαρχικά όργανα σχετικά με την υπόθεση ξυλοδαρμού της 30χρονης, ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο για την εξέταση του περιστατικού.