Ήττα για τον Ολυμπιακό από την Αντβέρπ – Οι πιθανοί αντίπαλοι

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός και ηττήθηκε στο Βέλγιο απ’ την Αντβέρπ με 1-0 για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων και έκλεισε οριστικά θέση για τα πλέι οφ του Europa League.

Εκεί όμως κάθε άλλο παρά εύκολο έργο θα έχει καθώς απέναντί του θα βρει μια απ’ τις τρίτες των ομίλων του Champions League, μεταξύ των οποίων βρίσκονται «βαριά χαρτιά» με επικεφαλής την Μπαρτσελόνα.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Αναλυτικά, οι ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα της Δευτέρας (13/12) για την ενδιάμεση φάση μπαράζ πριν από τους 16 του Europa είναι οι εξής: Μπαρτσελόνα, Λειψία, Πόρτο, Ζενίτ, Σέριφ, Ντόρτμουντ, Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ.

Ακόμη πάντως κι αν νικούσε ο Ολυμπιακός στο Βέλγιο, και πάλι δεύτερος θα έμενε στον όμιλο καθώς στο άλλο ματς η Άιντραχτ απέσπασε την ισοπαλία (1-1) που ήθελε στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο τη Φενερμπαχτσέ και κλείδωσε την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στους 16 του Europa League.

Η Αντβέρπ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό καθώς μόλις στο 6′ έπειτα από μια γρήγορη αντεπίθεση, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Μπαλικουΐσα, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ κι αφού μεσολάβησε και το κεφάλι του Σισέ. Αντί όμως να βγάλει αντίδραση ο Ολυμπιακός, η Αντβέρπ ήταν εκείνη που παρέμεινε απειλητική χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες σε σουτ του Γκέρκενς και του Μπένσον, τα οποία απέκρουσε ο Βατσλίκ.

Η κακή εικόνα των Πειραιωτών συνεχίστηκε και στο β’ ημίχρονο παρά τις αλλαγές του Μαρτίνς. Μάλιστα η Αντβέρπ είχε ευκαιρίες για να διευρύνει τη νίκη της που πάντως ήταν άνευ αντικρίσματος καθώς παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και αποχαιρέτησε τα Κύπελλα Ευρώπης.

Αντβέρπ (Ρίσκε): Μπουτέ, Μπατάιγ, Αλμέιδα, Ντεσολέιγ (57′ λ. τρ. Ενχελς), Ντε Λατ (58′ Κουίρινεν), Ντουόμο, Γκέρκενς, Βερστράτ, Μπαλικουΐσα (88′ Γιουσούφ), Μπένσον (73′ Σαμάτα), Έγκεσταϊν (73′ Φρέι).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (66′ Ανδρούτσος), Σωκράτης, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46′ Αγκιμπού Καμαρά), Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Ονιεκούρου (60′ Βρουσάι), Ρόνι Λόπες (46′ Μασούρας), Τικίνιο (46′ Ελ Αραμπί).

-Ad-