Κ.Αρβανίτης: «Ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των οικογενειών των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών»

Στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωβουλής θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντας η αναφορά του Συλλόγου Τέμπη 2023 για το έγκλημα αλλά και την επιχείρηση συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών. Η εν λόγω Επιτροπή αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών και των θεσμικών οργάνων στις Βρυξέλλες.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: «ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των οικογενειών των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των οικογενειών των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών

Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το Έγκλημα των Τεμπών και λίγες μόλις εβδομάδες από τη μεγάλη σχετική εκδήλωση που οργάνωσε ο Κώστας Αρβανίτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο δημοκρατικότερος ευρωπαϊκός θεσμός δίνει πλέον θεσμικά φωνή και πλατφόρμα στους συγγενείς των θυμάτων, στους ανθρώπους αυτούς που με πόνο και αυταπάρνηση ζητούν δικαιοσύνη, καθώς η αναφορά του Συλλόγου Τέμπη 2023 θα συζητηθεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος στην αρμόδια Επιτροπή Αναφορών, στις 18 Μαρτίου.

Ο Σύλλογος των συγγενών των πληγέντων, με εκπρόσωπο την πρόεδρο Μαρία Καρυστιανού είχε καταθέσει την αναφορά προς την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου ζητώντας την αρωγή του, εν μέσω της γενικευμένης πλέον συζήτησης για την ποιότητα του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, καθώς και τον χειρισμό της υπόθεσης του δυστυχήματος από τις δικαστικές αρχές και την πολιτική ηγεσία της χώρας.

«Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε και να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τις οικογένειες των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών, που στην χώρα μας μένει ακόμα ατιμώρητο», σημειώνει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαι η φωνή της κόρης μου, είμαστε πια η φωνή των νεκρών μας. Αυτή τη στιγμή ακούτε τη φωνή της κόρης μου και των υπολοίπων 56 θυμάτων αυτής της τραγωδίας». Αυτά είπε η Μαρία Καρυστιανού στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 14 Φεβρουαρίου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αυτή είναι η φωνή, που πρέπει να ακουστεί.

Και θα ακουστεί.

Είμαστε εδώ.