Κ. Αρβανίτης: Δεν έχει τέλος η αυθαιρεσία της δοτής διοίκησης του ΚΕΘΕΑ

“Η Διοίκηση του ΚΕΘΕΑ είναι εκθέτη και υπόλογη για συνειδητή υποβάθμιση του Οργανισμού και της ίδιας της απεξάρτησης”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Κώστας Αρβανίτης σχολιάζοντας την ακύρωση της τελετής αποφοίτησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κώστα Αρβανίτη:

Η διοίκηση του ΚΕΘΕΑ αποφάσισε να ματαιώσει την τελετή αποφοίτησης απεξαρτημένων επειδή εκεί… ίσως ακουστούν επικριτικά για την κυβέρνηση σχόλια, αφού το Μαξίμου απειλεί δημόσια τον Οργανισμό με κατάργηση.

Στα “στεγνά” προγράμματα θεραπείας των κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ, η τελετή αποφοίτησης δεν είναι μία τυπική διαδικασία ούτε φολκλόρ για την περίσταση. Εντάσσεται στο ίδιο το θεραπευτικό πρωτόκολλο ως η κορυφαία πράξη αναγνώρισης ενός πολυετούς και επίπονου αγώνα ψυχοκοινωνικής αναπροσαρμογής και επανένταξης.

Μάλιστα με τον αποκλεισμό της τελετής αποφοίτησής προσβάλλεται η ελευθερία επιλογής μεθόδου θεραπείας με βάση καθιερωμένους κανόνες της επιστήμης

Η διοίκηση του ΚΕΘΕΑ φαίνεται πως αυτά είτε τα αγνοεί είτε τα περιφρονεί.

Το σοβαρό περιστατικό αποκάλυψε ο Σύλλογος εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, καταγγέλλοντας επίσης την άρνηση του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου να συγκαλέσουν γενική συνέλευση του Οργανισμού, υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν είναι αρκετά «ώριμη» -σε έναν φορέα που λειτουργεί αδιάλειπτα σχεδόν 40 χρόνια (!!!)- και με προφανή στόχο τη φίμωση.

Η Διοίκηση του ΚΕΘΕΑ είναι εκθέτη και υπόλογη για συνειδητή υποβάθμιση του Οργανισμού και της ίδιας της απεξάρτησης. Αντί να φροντίζει για την ολοκλήρωση της θεραπείας των εξαρτημένων, ασκεί φιλοκυβερνητική προληπτική λογοκρισία στους θεραπευόμενους, στις οικογένειες, στους επιστήμονες, και στις κοινότητες.

Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες, αντιεπιστημονικές, και αντιθεσμικές μεθοδεύσεις της διοίκησης του ΚΕΘΕΑ, και απευθυνόμαστε όλοι στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεραπευτικών Κοινοτήτων.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Καιρός: Κολυδάς και Τσατραφύλλιας κατά Μαρουσάκη για τον «χιονιά της Τσικνοπέμπτης»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χανιά: Σφοδρό τροχαίο με μικρό βαν και μοτοσικλέτα – Τραυματίας ο οδηγός της μηχανής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τρόμος στο Κερατσίνι: 42χρονος το έσκασε από το ψυχιατρείο, επέστρεψε σπίτι του & απείλησε τη μητέρα του
12 Φεβρουαρίου, 2025
ΚΚΕ: Με αφορμή και την εκλογή του ΠτΔ εξελίσσεται το γνωστό αποπροσανατολιστικό παιχνίδι υπέρ των θεσμών του διεφθαρμένου κράτους
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Γεννήθηκε το πρώτο μωράκι εν μέσω σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Κρήτη: Αγωνία για τον 27χρονο ποδοσφαιριστή με μηνιγγίτιδα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αθήνα: Σοκάρει η περιγραφή γυναίκας που έπεσε θύμα του οδηγού ταξί
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αστυνομικός της Βουλής: Σε 10 ημέρες η σύζυγός του αναμένεται να φέρει στη ζωή το έκτο της μωρό
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Δένδιας: Οι νατοϊκές ασκήσεις σχεδιάζονται με απόλυτο σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα, δεν συγχωρείται άλλη προσέγγιση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αναδρομικά: Πάγο στην επιστροφή των δώρων για τους συνταξιούχους βάζει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο
12 Φεβρουαρίου, 2025