Κ.Αρβανίτης: «Διαφωνώ με την απόφαση του Γ.Δραγασάκη – Σέβομαι την επιλογή του και τον ίδιο»

Για τις εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τη στάση της Αριστεράς και την αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης.

Για την επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Αρβανίτης σημείωσε ότι «δεν μπορούν τα συμφέροντα και οι πολιτικές ομάδες να έχουν υποψηφιότητα που έχει καταδικαστεί για το ζήτημα της διαχείρισης των εμβολίων, που αφορά στην αγορά τους. Η Αριστερά, η Left, είχαμε θέσει πολλά θέματα αναφορικά με τη διαφάνεια της διαδικασίας. Ζητήσαμε να ανοίξουν τα τηλέφωνα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η χθεσινή διαδικασία στο ΕΚ και η αιτιολόγηση της ψήφου της, το κάνει ακόμη χειρότερο. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στηρίχτηκε από τη Δεξιά, τους Σοσιαλιστές, τους Πράσινους και από τους Φιλελεύθερους».

Σχολιάζοντας της αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «εκφράζει ένα ρεύμα στο χώρο της Αριστεράς. Διαφωνώ με την απόφασή του και το λέω με σεβασμό. Είναι σύντροφος και θα είναι. Διαφωνώ με την επιλογή του να αποχωρήσει, ο καθένας μπορεί να έχει διαφωνίες με την ηγεσία του κόμματος, αλλά αυτό το συζητάμε εντός. Δική του είναι η επιλογή, όσο πιο σεμνά να το πω, και το σέβομαι. Οσοι γράφουν ανακοινώσεις για ιστορικά στελέχη, να κοιτούν το παρελθόν τους, για τον τρόπο που απαντούν».

«Είναι φανερό ότι όσο περνάει ο καιρός και αυτό πράγματα συνεχίζεται, απαξιώνεται ο χώρος και δημιουργεί μείζον θέμα στη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης και οφείλει να ασχοληθεί με τα προβλήματα του κόσμου. Δεν είναι ρόλος μου να ρίχνω λάδι στη φωτιά», πρόσθεσε ο Κώστας Αρβανίτης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Αρβανίτη: